Haberler

Çeçen Lider, Fransız Aktöre Vatandaşlık Çağrısında Bulundu

Fransız aktör Gerard Depardieu'nun Başbakan Jean Marc Ayrault'a tepki gösterip, "Pasaportunuz sizin olsun" diyerek, Fransız vatandaşlığını terk edeceğini açıklaması ardından, Çeçen lider Ramazan Kadirov, Çeçenistan kapılarının ünlü aktöre açık...

Fransız aktör Gerard Depardieu'nun Başbakan Jean Marc Ayrault'a tepki gösterip, "Pasaportunuz sizin olsun" diyerek, Fransız vatandaşlığını terk edeceğini açıklaması ardından, Çeçen lider Ramazan Kadirov, Çeçenistan kapılarının ünlü aktöre açık olduğunu, kendisine vatandaşlık verebileceklerini söyledi.

Rus İnterfax haber ajansında yer alan habere göre Çeçen lider Ramazan Kadirov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gerard Depardieu'nun, Fransız vatandaşlığını reddettiğini hatırlatırken, şöyle dedi:

"Bunun için kendine göre nedenleri vardır. Yoksa aktör böyle yapmazdı. Ben bunu tartışma niyetinde değilim. Ancak net bir şekilde büyük sanatçıyı kabul etmeye hazır olduğumuzu söylemek istiyorum. Ünlü aktörün Rusya'ya ilgisi olduğunu biliyorum. Rus vatandaşlığı için başvuru ihtimali göz ardı edilemez. Eğer ülke yönetimi olumlu bir karar alır ve ona Rus vatandaşlığı verirse, biz bu büyük kültür adamı için tüm gerekli şartları sunmaya hazırız."

Kadirov, Gerard Depardieu ile şahsen tanıştığını, aktörün oynadığı filmleri çok beğendiğini söyledi. Fransız aktörün bu yılki Grozni'ın şehir günü kutlamaları için kente geldiğini de hatırlatan Kadirov, "Onunla sohbet edip beraber akşam yemeği yedik. O tam anlamıyla bir hümanist. Hangi ülke olursa olsun hiç düşünmeden ona kapılarını açacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Gerard Depardieu Ramazan Kadirov Marc Ayrault Çeçenistan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title