Haberler
BBC

Cape Verde Açıklarında Göçmen Teknesi Faciası: En Az 60 Kişi Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Batı Afrika’da bulunan Cape Verde (Yeşil Burun Adaları) açıklarında bir göçmen teknesinin bulunması üzerine en az 60 göçmenin hayatını kaybettiği düşünülüyor. İçlerinde çocukların da bulunduğu 38 kişi Cape Verde’nin bir adası olan Sal’ın kıyılarında bulunarak kurtarıldı. Cape Verde yetkilileri daha fazla can kaybının olmaması için göç ile ilgili küresel bir şekilde politika üretilmesi çağrısında bulundu.

Batı Afrika’da bulunan Cape Verde (Yeşil Burun Adaları) açıklarında bir göçmen teknesinin bulunması üzerine en az 60 göçmenin hayatını kaybettiği düşünülüyor.

İçlerinde çocukların da bulunduğu 38 kişi Cape Verde’nin bir adası olan Sal’ın kıyılarında bulunarak kurtarıldı.

Teknenin Senegal’den yola çıktığı ve bir aydır Atlas Okyanusu’nda olduğu düşünülüyor.

Cape Verde yetkilileri daha fazla can kaybının olmaması için göç ile ilgili küresel bir şekilde politika üretilmesi çağrısında bulundu.

Teknenin ilk başta Pazartesi günü fark edildiği, ilk haberlere göre teknenin battığı ancak daha sonra sürüklendiği açıklandı.

Sal Adası’nın 320 km açığında bir İspanyol balıkçı teknesi, okynanustaki aracı fark edince yetkililere haber verdi.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) kurtulanlar arasında 12-16 yaşları arasında dört çocuğun bulunduğunu belirtti.

Senegal Dışişleri Bakanlığı ise teknenin 10 Temmuz’da 101 göçmen ile açıldığını aktardı.

AFP’ye konuşan ve göçmenlerin yola çıktığı Senegal’deki Fasse Boye balıkçılık kasabasından bir yetkili olan Moda Samb, teknede olanların neredeyse hepsinin kasabada büyüdüğünü, bazı ailelerin halen yakınlarından haber beklediğini belirtti.

Teknede Sierra Leone ve Gine Bissau ülkelerinden de göçmenlerin olduğu tespit edildi.

Teknenin bulunduğu göç yolunun çok tehlikeli olduğu ve genelde İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’na gitmek için kullanıldığı ifade edildi.

2020 ve 2023 yılları arasında yaklaşık 67 bin kişi Kanarya Adaları’na geldi.

Aynı dönemde bu göç yolunda 2.5o0 kişi hayatını kaybetti.

Yoksulluk ve Afrika ülkelerinde görülen siyasi istikrarsızlığın insanları göç etmeye zorladığı düşünülüyor.

BBC

Yeşil Burun Adaları Batı Afrika Göçmen Afrika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title