Haberler

Büyükelçimiz Türkiye'ye Dönüyor

Washington Büyükelçisi Namık Tan Türkiye'ye Döneceğini Bildirdi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan Türkiye'ye döneceğini bildirdi.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin Ermeni iddialarının tanınmasına ilişkin tasarıyı kabul etmesinin ardından TBMM heyetinin düzenlediği basın toplantısında konuşan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Tan, "Bugün üzüntülüyüz, çünkü kaybettik ama bir yandan da içimiz doğrusu gurur ve sevinç dolu. Neden diye sorarsanız, bu mücadelede, sistemli, kararlı, özverili ve kolektif bir çalışmayla çok önemli bir aşama kaydettik" dedi.

Bu bakımdan ABD'deki Türk toplumunu içtenlikle tebrik ettiğini belirten Tan, şunları kaydetti:

"Zira (ABD'deki Türk toplumu) bu mücadelenin kurallarını, yöntemini özümsemiş, benimsemiş olduklarını böylece gösterdiler. Bundan sonra kolay kolay bizim önümüze, bu şekilde çalışmaya devam ettiğimiz takdirde hiçbir lobi çıkamayacaktır.

Elbette bugün kaydedilen, bana göre de (ortaya çıkan sonuç, diğer taraf için) pek bir zafer olmaktan uzak. Oylama sonucu, değerli milletvekillerimizin burada yaptıkları çok özverili çalışma ve girişimlerle olmuştur."

-"YARIN DÖNÜYORUM"-

"Ben maalesef yarın, hükümetimizin kararıyla Türkiye'ye dönmek durumundayım" diyen Tan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef diyorum, çünkü daha yeni gelmiştim, aslında dönmek demek de biraz tuhaf oluyor ama her halükarda yarın dönüp hükümetimizden gerekli danışmalar neticesinde gerekli talimatlar aldıktan sonra, olayların gelişimine göre buraya nasıl ve ne zaman döneceğimizi göreceksiniz."

-"PİRUS ZAFERİ"-

CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, Dışişleri Komitesi Başkanı Howard Berman'ın bu tasarının geçmesi için son derece çalıştığını, ancak ABD gibi bir devletin Dışişleri Komitesi Başkanının "bitaraf olması ve dünyayı daha geniş ve kapsamlı görmesi gerektiğini, sadece bir konuda hareket ederken kendi seçim bölgesindeki seçmenlerinin temayüllerini dikkate almasının çok yanlış olduğunu" söyledi.

Berman ve komitede karar tasarısını destekleyenler için bunun bir "Pirus zaferi" olduğunu ifade eden Elekdağ, "Evet, bunu 1 oy farkla kazandılar ama zannediyorum ki gurur verici bir şekilde kazanmadılar, prestijlerinden, itibarlarından ve gururlarından çok şey kaybettiler. Bazı imkanları sonuna kadar kullandılar. Hatta belki de istismar seviyesine bunu getirdiler" dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Mithat Melen de herkese, çok ciddi takım çalışması için teşekkür etti. "Sonucu o kadar da başarısızlık olarak görmüyorum, 22 oy almak da çok önemli bir şey" diyen Melen, sürecin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title