Haberler

    Azerbaycan Lideri Aliyev Dünyaya Böyle Mesaj Verdi'

    Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Emekli Büyükelçi Halil Akıncı, "Sözde Ermeni Soykırımı yasa tasarısı Bundestag tarafından onaylandığı için İlham Aliyev Almanya ziyareti sırasında Bundestag ile temastan vazgeçmiştir.

    Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Emekli Büyükelçi Halil Akıncı, "Sözde Ermeni Soykırımı yasa tasarısı Bundestag tarafından onaylandığı için İlham Aliyev Almanya ziyareti sırasında Bundestag ile temastan vazgeçmiştir. Böylece her zaman olduğu gibi Azerbaycan Türkiye'nin yanında durduğunu göstermiştir" yorumunda bulundu.

    Akıncı, "İlham Aliyev Bundestag'daki görüşmesini iptal edip dünyaya haksızlığın tepkisiz kalmayacağı mesajını vermiştir. Öte yandan Sayın Aliyev'in bu tavrı, yakın tarihte gerçekleşen ve şahitlerinin hala hayatta olduğu Hocalı Soykırımı'na sessiz kalan Batı'nın çifte standardının teşhiridir" dedi.

    Almanya ziyareti öncesi Bakü'deki Uluslararası Enerji Fuarı'nda konuşan Aliyev, "Kardeş Türkiye'ye baskı amacıyla tarihçilerin tasdik etmediği sözde Ermeni Soykırımı iddialarını onaylayan ülkeler yakın tarihte Azerbaycan'ın sivil halkına karşı Ermeni teröristleri tarafından yapılan katliam gerçeğini, Hocalı Soykırımı'nı görmek istemiyorlar" demişti.

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Almanya'daki temasları sırasında ise Bundestag'ın kararına tepki olarak, önceden belirlenmiş görüşme trafiğinde bir dizi değişiklikler yaptı.

    Protokolün dışına çıkan Aliyev, Bundestag'daki görüşmelerinden vazgeçip, Azerbaycan-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeleri ile bir araya gelmeyi de reddetti.

    Cumhurbaşkanı Aliyev konuşmalarında, "Azerbaycan ile Türkiye stratejik müttefik olmanın yanında iki kardeş ülkedir ve Azerbaycan her zaman Türkiye'nin yanındadır" ifadesini kullandı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    İlham Aliyev Halil Akıncı Azerbaycan Almanya Politika Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title