Haberler

Azerbaycan

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97.yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de etkinlikler düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında, ilk olarak Türk şehitliği önünde, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Askeri Ataşe Tuğgeneral Yücel Karauz, büyükelçilik personeli, sivil toplum kuruluşları, askeri yetkililer ile Türk ve Azeri vatandaşların da katıldığı bir tören düzenlendi.

Törende, Büyükelçi Kılıç, şehitlikte bulunan anıta çelenk ve karanfil bıraktı. Şehitlik özel defterini de imzalayan Kılıç, Azerbaycan askeri bandosu tarafından çalınan iki ülke askeri marşlarını da törene katılanlarla beraber dinledi.

Büyükelçi Kılıç ve törene katılanlar daha sonra Türk şehitliği yanında bulunan Azeri şehitliğini de ziyaret ederek, çelenk ve karanfil bıraktı.

Etkinlikler kapsamında, ikinci olarak da, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Nuri Paşa salonunda Bakü Askeri Ataşeliği tarafından hazırlanan Çanakkale Şehitleri anma programı düzenlendi.

Askeri Ataşe Tuğgeneral Yücel Karauz, Çanakkale'den önce ve sonra Türk milletinin yaşadığı olayları hazırlanan slaytlar ve kısa filmler eşliğinde anlattı.

- BAKÜ

Kaynak: AA / Dünya

Hulusi Kılıç Azerbaycan Çanakkale Bakü Dünya Haberler

title