Haberler

Atina'da konsolosluk önünde çirkin tahrik! Yunan polisi Türkiye karşıtı sloganlar atan grubu izlemekle yetindi

Güncelleme:

Ankara-Atina hattındaki gerilim liderlerin art arda yaptığı açıklamalarla iyiden iyiye tırmanırken, Yunanistan'ın başkentinde yaşanan bir olay büyük tartışma yarattı. Atina'daki Türk Konsolosluğu önünde bir grup Yunan vatandaşı Türkiye karşıtı sloganlar atıp, terör örgütü PKK'ya destek verdi. Yunan polisinin çirkin sloganlar atan ve dövizler taşıyan gruba müdahalede bulunmaması dikkat çekti.

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim liderlerin karşılıklı açıklamalarıyla tırmanırken, dün Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Türk Konsolosluğu protestolara sahne oldu.

"DÜZEN KARŞITI" GRUP KONSOLOSLUĞUN ÖNÜNDE SLOGAN ATTI

Yunanistan'da anti-faşist eylemleriyle bilinen ve kendilerini 'düzen karşıtı' olarak tanımlayan Rouvikonas isimli grubun üyeleri dün akşam saatlerinde Atina'nın Psychiko banliyösündeki Türk konsolosluğu önünde geldi. Grup, burada Türkiye aleyhine bildiriler dağıttı, sloganlar attı. Gösteride terör örgütü YPG/PKK'yı simgeleyen bez parçalarının da taşındığı görüldü.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ ÇİRKİN İMALAR

Örgüt, yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelere değinirken, Türkiye'nin NATO sayesinde bu hamlelerde bulunabildiğini öne süren çirkin imalarda bulundu. Örgüt tarafından yapılan açıklamada "Yeni ortaya çıkan çok kutuplu bir dünyanın manzarasında jeopolitik rekabetlerin her gün yoğunlaştığı bir zamanda, faşizme, devletler ve sermayenin emperyalist çatışmalarına ve devrimden, özgürlükten yana tavır almalıyız." denildi.

YUNAN POLİSİ HERHANGİ BİR MÜDAHALEDE BULUNMADI

Öte yandan, tüm bu olaylar yaşanırken, Yunan polisinin herhangi bir tepki göstermemesi dikkat çekti. Konsolosluk önünde çirkin sloganlar atan ve dövizler taşıyan gruba Yunan polisi müdahalede bulunmadı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Yunanistan Türkiye Atina Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Ercan Sevinc:

Bıktık artık diplomasiden diplomasi iş e yaramıyor kardeşim gereğini yapın yeter artık

62
28
yanıtYanıtla
Mert Kalay:

Saçmalamayın savaş bizi geri götürür gaza gelmeyin son seçimi bekleyin

56
17
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

burada da el nusra bayraklarla konvoy yapıyordu. yurtta sulh cihanda sulh politikasından şaşmamızın sonuçları bunlar. umarım tez zamanda ülkemiz hem pkk hemde selefi teröristlerden arınır.

62
9
yanıtYanıtla
aykut çelikdemir:

İçinizden geçeçez Rahat olun

58
12
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Ukrayna daki senaryonun tekrarı. sonuç Ukraynayı Rusya ya yem etiler. kazanan Batı. Şimdi de Yunanistan ile Türkiye arasındaki yarayı kaşıyorlar.

61
3
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Şeytan hiç yavrusuna müdahale eder mi?

41
2
yanıtYanıtla
Sadık:

Çok gülünç biz Türkiyede aynısı dün Istanbulda yapıldı ona bile dogrudürüst Engel olamadık .

29
13
yanıtYanıtla
Kuman:

Yapmaya kalktılar! Dürüst ol! İkisi bir birinden farklı şeyler

yanıt7
yanıt2
vatandaş rıza:

Yapılanlar kimin işine yarıyor acaba

28
4
yanıtYanıtla
Şükrü Çiçek:

Baskın Basanındır

22
9
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title