Haberler

Anastasiadis: "Yeni Müzakere Prosedürü Önereceğiz"

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Dimitris Hristofyas döneminde varılan görüş birlikleri ve görüş ayrılıklarının kaydedildiği belgenin "müzakerelere zemin olamayacağı" görüşünü belirterek, kendisinin "yeni müzakere prosedürü"...

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Dimitris Hristofyas döneminde varılan görüş birlikleri ve görüş ayrılıklarının kaydedildiği belgenin "müzakerelere zemin olamayacağı" görüşünü belirterek, kendisinin "yeni müzakere prosedürü" önereceğini açıkladı.

Alithia : "Yeni Prosedür ve Müzakereler" başlıklı haberinde Anastasiadis'in BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a; Özel Temsilcisi Aleksander Downer'i ve taraflara verdiği 2008-2012 dönemi görüş birlikleri ve görüş ayrılıkları belgesini şikayet için gönderdiği mektubun gürültü koparması üzerine dün yazılı açıklama yaptığını yazdı.

Habere göre açıklamasında, Hristofyas döneminde uzlaşılanların, müzakerelere zemin olamayacağını belirten Anastasiadis, Rum Ulusal Konseyi'nin 15 Haziran'da toplantıya çağırdı. Bu toplantıda Rum tarafının yeni müzakere prosedürü önereceğini, Rum tarafı adına müzakerelere katılacak kişiyi ve kapsamlı öneri çerçevesini hazırlayacak çalışma gruplarını atayacağını kaydetti.

Gazete Anastasiadis'in yazılı açıklamasındaki detayları şöyle aktardı:

"a) Belge BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı tarafından sunulmadı, kendisinin (Anastasiadis) talebi üzerine verildi. Elbette, müzakerelerin koptuğu noktadan yeniden başlaması için zemin teşkil etmek üzere değil Kıbrıs Rum tarafı hazırlık aşamasında; halkın ve siyasi liderliğin çoğunluğu tarafından kabul edilemez değerlendirilen önerilerin hangileri olduğunu ciddi ve kanıtlı şekilde geri bilebilecek durumda olmasını sağlamak üzere verildi.

b) 'Müzakerelerin en kısa sürede yeniden başlaması arzulamasına karşın bu aşamada bunun mümkün olmadığı çünkü şahsımın ve hükümetimin dikkati ekonomik krizin biriktirdiği sorunların göğüslenmesine odaklı olduğu tezim biliniyor, bunu BM de, istisnasız bütün müdahiller de kabul ediyor.

c) Aynı zamanda, tartışmaları gereksiz ve içeriksiz buluyorum çünkü halen Ulusal Konsey'in yeni toplantısı 15 Haziran olarak belirlendi. Bu toplantıda hükümet programım temelinde, yalnız Ulusal Konsey'in rolünün yükseltilmesi değil, müzakerecinin, çalışma grupları ve uzmanların atanması, kapsamlı öneriler çerçevesi hazırlanması ve yeni tur müzakerelerin başlamasından önce uzlaşılması gereken yeni prosedürle ilgili kapsamlı öneri sunacağım." - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Dimitris Hristofyas Nikos Anastasiadis Alithia Kıbrıs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title