Haberler

Anadolu Ezgileri'ne, Almanya'da Büyük İlgi

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Gladbeck şehrinde düzenlenen müzik etkinliğinde, “Porte” adlı Türk müzik okulunun ’’Anadolu Ezgileri’’ adlı gösterisi büyük ilgi gördü.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Gladbeck şehrinde düzenlenen müzik etkinliğinde, "Porte" adlı Türk müzik okulunun "Anadolu Ezgileri" adlı gösterisi büyük ilgi gördü. Türk müzik okulu Porte'nin öğrencilerinden oluşan müzik grubu, Anadolu'nun çeşitli illerinden seçme parçaları seslendirdi.

120 Türk kökenli öğrenciden oluşan müzik grubu Anadolu'nun bir çok şehrinden derlenen Türküler ile büyük alkış aldı.

Türk müzik okulu sahibi Mehmet Varol, Almanya'da Türk müziğini tanıtmak için kurduğu müzik okulunun meyvelerini vermeye başladığını ifade ederek, Almanlara da Türk müziğini sevdirdiğini ifade etti.

"Müzik evrenseldir"

Varol, "25 yıldır Porte müzik okulu olarak Türk Halk Müziği'ni çocuklarımıza en güzel bir şekilde öğretmeye çalışıyoruz. Türk müziğinin Almanya'da tanıtılması ve sevdirilmesi noktasında çalışmalarımız bugün meyvesini vermeye başladı. Müzik grubumuzdaki yaklaşık 120 öğrencimiz var. Bunlar başta saz olmak üzere bir çok müzik aletini kullanabilmekte. Çeşitli yaş gruplarından oluşan grubumuz, hem Türk müziğini tanıtıyor, hem de Almanlarla kaynaşmayı kolaylaştırıyor. Daha öncede sokak müziği ile Almanlara, Türk müziğini tanıttık. Almanlar, Türk müziğine büyük ilgi gösteriyor. Müzik sayesinde iletişimde daha kolay oluyor. Müzik evrensel bir dildir. Bizde bunu en iyi şekilde değerlendiriyoruz " dedi.

Müzik grubunun yaklaşık iki saat süren Türk müziği gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. - DUSSELDORF

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ren Vestfalya Mehmet Varol Almanya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title