Haberler

Amerikan'nın Gizli Üssü Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Yemen'de Amerika'ya ait insansız hava araçları için kullanılan bir tesis ortaya çıktı.

Amerikan medyasında ortaya atılan bir iddiaya göre, Amerika Birleşik Devletleri, El Kaide militanlarını ortadan kaldırmak için Yemen'e gizli bir üst kurmuş.

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI İÇİN ÜST KURMUŞLAR

Yemen'de 2009 yılında inşasına başlanan tesisin Arap Yarımadası'nda faaliyet gösteren El Kaide militanlarını ortadan kaldırmak için kurulduğu kaydedildi.

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Yemen'deki üsten havalanan insansız hava aracıyla 2011 yılında düzenlenen saldırıda terör örgütü El Kaide'nin üst düzey isimlerinden Enver el Evlaki'nin öldürüldüğü belirtildi. Amerika doğumlu bir din adamı olan Evlaki'nin 16 yaşındaki oğlu ile bir Amerika'lı daha saldırıda hayatını kaybetmişti.

Amerikalı yetkililer gizli üssün ilk kez Evlaki'nin öldürülmesi olayında kullanıldığını doğruladı.

'OBAMA'NIN GİZLİ KUTUSU' NE DİYECEK?

Gizli tesisin varlığının ortaya çıkmasının ardından gözler Barack Obama'nın CIA Başkanlığı'na aday gösterdiği John Brennan'a çevrildi. Zira o yıllarda Brennan, CIA'in Suudi Arabistan Sorumlusu olarak görev yapıyordu.

Gizli tesisin kurulması için Brennan'ın Suudi yetkilileri ikna ettiği kaydediliyor.

Obama'nın CIA Başkanlığı için aday gösterdiği eski karşı terör danışmanı, Senato'da soruları cevaplayacak.

Gün boyu sürmesi planlanan görüşmede Obama'nın gizli kutusu John Brennan'ı geçmiş operasyonlarındaki görevlerinden dolayı zor bir gün bekliyor.

Kaynak: Dünya

Barack Obama John Brennan Yemen Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title