Haberler

Vaftiz töreninde akciğerine su kaçan 6 haftalık bebek hayatını kaybetti

Güncelleme:

Romanya'da rahibin suya batırarak vaftiz ettiği 6 haftalık bebek, akciğerine su kaçması sebebiyle törenden sonra fenalaşarak yaşamını yitirdi. Papazla ilgili cinayet soruşturması başlatıldı.

Romanya'daki bir Ortodoks Kilisesi'nde 31 Ocak'ta vaftiz edilen 6 haftalık bebek hayatını kaybetti. Bu olay, nüfusun yüzde 80'inin Ortodoks olduğu düşünülen ülkede vaftiz törenlerinde değişikliğe gidilmesine dair tartışmaları başlattı.

RAHİP, BEBEĞİN TÖREN ESNASINDA İYİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Romanya Ortodoks Kilisesi Başdiyakozu Doru Budeanu, ülkenin kuzeydoğusundaki Suceava kentinde Aziz Konstantin ve Elena Kilisesi'nde meydana gelen olaydan sonra töreni gerçekleştiren rahiple görüştüğünü belirtti. Rahibin, suya batırma esnasında ve sonrasında bebeğin ağladığını söylediğini aktardı. Bunun bebeğin yaşamsal belirtilerinin iyi olduğunu gösterdiğini söyleyen rahip, törenden birkaç dakika sonra bebeğin fenalaştığını ekledi.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybeden bebeğin otopsi raporunda, akciğerinde su bulunduğu belirtildi. Vaftiz töreninin yöneten papazla ilgili cinayet soruşturması başlatıldı.

"BAŞINI AŞAĞI EĞDİK ANCAK KENDİNE GELMEDİ"

Öte yandan, bebeğin ailesi rahibin sözlerine karşı çıkarak yavrularının sudan çıkarıldığında nefes almadığını ve burnunun kanadığını söyledi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bebeğin babası "Suyu çıkarmak için başını eğdik ancak kendine gelmedi. Kalbi atıyordu ama çok zayıftı. Ağzı açık ve ağlayan bir bebeği kimse suya daldırmaz değil mi?" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Romanya Haberler

500

Yorumlar (94)

cimbomlu:

iyiki, Elhamdülülah Müslümanim.

52
42
yanıtYanıtla
Sahte:

Kurban oldugum Yaraticimiz bunlarin hic birisini emretmemistir, bunlar hep uydurmadir. Sonuclari ise ortadadir. Sadece insanliga zarardir. Allah bilimi isaret etmistir ama kullar hurafeyi secmistir.

77
9
yanıtYanıtla
mia:

Manyak herif bebegi bogmuş resmen.Vaftizde sırt üstü tutulup kafasından aşağı su serpilir.

51
10
yanıtYanıtla
ekremcanbasan:

yazik bu papaz bir yavudiye benziyor aristirilsin

yanıt17
yanıt9
Mehmet:

Bundan seni göndersinler, sen vaftiz et.

yanıt0
yanıt0
İSLAM:

KURTULUŞ İSLAMDA

23
37
yanıtYanıtla
Mert:

Yobazlar günahsız bebeği hangi günahtan arındırırsınız gidin kendinizi arındırın bebekler ancak bereketlenir.

52
4
yanıtYanıtla
Serkan:

Tek din islam dir hak katinda dogan cocugun kulagina ezan dinletilir oluncede selasi okunur eshedu enla ilahe illallah ve eshedu enle muhammeden resulu

37
14
yanıtYanıtla
Fatih:

Bu inanç ülkemde olsa cahillik olurdu da bunlara çağdaşlık yakışıyor demek ki. . .

42
8
yanıtYanıtla
mısafır:

Kurban bayramı hakkında ne dusunuyorsun?

yanıt5
yanıt14
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title