Haberler

ABD: Maliki Gitmeli

Güncelleme:

Beyaz Saray, Sünni ve Kürt azınlıklarla uzlaşamayan Irak'ın Şii lideri Nuri el-Maliki'yle yolların ayrılacağı sinyalini verdi.

Beyaz Saray, Sünni ve Kürt azınlıklarla uzlaşamayan Irak'ın Şii lideri Nuri el-Maliki'yle yolların ayrılacağı sinyalini verdi.

MALİKİ KUTUPLAŞTIRICI POLİTİKALAR İZLEDİ

ABD Başkanı Barack Obama IŞİD'in pençesindeki Irak'ta izleyeceği yol haritasını belirlemek için kurmaylarıyla yoğun bir çalışma içersindeyken, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey Senato İstihbarat Komitesin'de Irak'ı masaya yatırdı. Irak'ın içine düştüğü krizden kendi çabalarıyla çıkması gerektiğini belirten Hagel" Krizde Maliki hükümetinin izlediği dışlayıcı politikaların rolü büyük" dedi.

KAOSUN SORUMLUSU MALİKİ'DİR

Amerikan askerini Irak'tan çeken Barack Obama yönetimi, Irak'ta yeni kurulacak hükümette Nuri El Maliki'ye yer verilmeyeceğinin işaretini verdi. Gerekçe olarak, Irak Başbakanı Maliki'nin izlediği Şii yanlısı politikalar çerçevesinde başta Sünniler olmak üzere azınlıkları kucaklayamaması gösterildi. Irak'taki kaosun sorumlusu olarak Maliki gösterildi. Beyaz Saray Irak'ta sünniler, kürtler başta olmak üzere tüm azınlıkları kapsayan yeni bir koalisyon hükümeti kurulmasını istiyor. Maliki bu koalisyon hükümetinde düşünülmüyor.

"MALİKİ KESİNKES GİTMELİ"

Öte yandan Amerikalı ve Arap diplomatik kaynaklara göre, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliği Barack Obama yönetiminin Maliki'ye verdiği desteği çekmesi için baskı yapıyor.

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi Başkanı Dianne Feinstein Savunma Bakanı Chuck Hagel Ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'in dinlendiği oturumda;"Irak'ta şiddetin dinmesi ve taraflar arasında bir uzlaşma sağlanmak isteniyorsa, Maliki kesinkes gitmeli" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Nuri El Maliki Beyaz Saray Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (3)

Veli Demir Potin:

Irak''ın İran gibi komşusu oldukça başına daha çok bela gelir.

3
1
yanıtYanıtla
VATAN:

ABD HAKLI MALİKİ IŞİDİN SEBEBİDİR.SÜNNİLERİ SİNDİRMEYE ÇALIŞARAK BUGÜNLERİ KENDİ ELLERİYLE HAZIRLADI.

1
0
yanıtYanıtla
HAN:

BU cenabet adam basta oldugu müddetce Irakta baris olmaz nur yok adamda

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title