Haberler

ABD İha'ları Pakistan'da El Kaide Komutanını Vurdu

öldürüldüğü belirtildi.

ABD İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) bugün Pakistan'ın kuzeybatısındaki bir örgüt evine düzenledikleri saldırıda El-Kaide Komutanı Muhammed Ahmed El Mansur'un

öldürüldüğü belirtildi. Komutan El Mansur, 3 gün içinde ABD İHA'larınca düzenlenen hava saldırılarında öldürülen ikinci lider.

Afgan sınırı yakınlarındaki, Kuzey Veziristan'ın merkezi Miranşah kentindeki bir villaya ABD İHA'larının düzenlediği saldırıda El-Kaide Komutanı Muhammed Ahmed El Mansur ve yanındaki 3 kişinin öldürüldüğü bildirildi. Hükümet yetkililerince yapılan açıklamaya göre, saldırıda 1 insansız hava aracı Komutan El Mansur'un da bulunduğu villaya füzelerini ateşleyerek villanın 2 odasını ve 1 arabayı havaya uçurdu. Saldırı esnasında bölgede dolaşan 4 insansız hava aracı daha görüldü.

Perşembe günü Kuzey Veziristan'daki benzer bir saldırıda bir başka El-Kaide Komutanı Ebu Zaid öldürülmüştü. Ebu Zaid'in, istihbarat kaynaklarına göre Temmuz ayında yine ABD İHA'larının saldırısı sonucu hayatını kaybeden ve örgüt içerinde önemli bir isim olan Ebu Yahya El-Libi'nin yerine geçtiği biliniyordu.

İnsansız hava vasıtaları saldırılarının El-Kaide'nin Afganistan ve Pakistan sınırındaki gücünü büyük kayba uğratırken aynı zamanda iki ülkede de ağır tenkitlere yol açtığı ifade ediliyor. El-Kaide'nin efsanevi lideri Usame Bin Ladin'in 2011 yılının Mayıs ayında ABD özel kuvvetlerince öldürülmesinin ardından El-Kaide'nin Afganistan ve Pakistan'da hızla güç kaybettiği belirtiliyor. - İSLAMABAD

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Muhammed Ahmed Veziristan Pakistan Dünya Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title