Haberler
BBC

ABD'de beyin yiyen amip, bir kişinin ölümüne yol açtı! Yetkililer musluk suyuna karşı halkı uyardı

Güncelleme:

ABD'nin Florida eyaletinde bir kişi, beyin yiyen amip nedeniyle hayatını kaybetti. Ölen kişinin kimliği açıklanmazken, yetkililer halka musluk suyu ile sinüslerin temizlenmemesi gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

Dün hayatını kaybeden kişinin 23 Şubat'ta hastaneye kaldırıldığı açıklanmıştı. Eyaletin güneybatısındaki Charlotta gerçekleşen olayın ardından sağlık yetkilileri, bu kişinin muhtemelen sinüslerini musluk suyuyla temizlerken amip kaptığını söyledi.

AMİP BURUNDAN BEYNE GEÇİYOR

Naegleria fowleri adlı amip beyne burundan geçiyor. Yetkililer amipli suyun içilmesinin herhangi bir sağlık riski oluşturmadığını söylüyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göre bu amip türünün bulaştığı bir kişinin hayatta kalma ihtimali son derece düşük. Eyaletin sağlık yetkililerinden Jae Williams, amibin suya nasıl bulaştığının incelendiğini açıkladı.

ABD'de beyin yiyen amip, bir kişinin ölümüne yol açtı

AĞIZ YOLUYLA ALINDIĞINDA MİDE ASİTLERİ YOK EDİYOR

Bu amip türü genellikle ılık tatlı su kaynaklarında, yüzme havuzları ve göllerde bulunuyor. Tek hücreli bu canlı insan bedenine burundan girince ölüme yol açıyor fakat ağız yoluyla alındığında mide asitleri amibi yok ediyor.

ABD'de beyin yiyen amip, bir kişinin ölümüne yol açtı

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ

Amibin bulaştığı kişilerde amibik meningoensefalit (beyin ve beyin zarı yangısı) adlı bir hastalık oluşuyor. ABD'de her yıl ortalama üç kişi bu yüzden hayatını kaybediyor. Hastalığın belirtileri arasında baş ağrısı, ateş, baş dönmesi, kusma, yön duygusu kaybı, boyun ağrısı, denge kaybı, halüsinasyon ve nöbet yer alıyor.

ABD'de beyin yiyen amip, bir kişinin ölümüne yol açtı

HASTALARDAN YALNIZCA DÖRDÜ HAYATTA KALDI

ABD verilerine göre 1962-2001 yılları arasında hastalığa yakalanan 154 kişiden yalnızca dördü hayatta kaldı.

ABD'de beyin yiyen amip, bir kişinin ölümüne yol açtı! Yetkililer musluk suyuna karşı halkı uyardı

"MUSLUK SUYUYLA TEMİZLEMEYİN" ÇAĞRISI YAPILDI

Yetkililer halka sinüslerini doğrudan musluk suyuyla temizlememe çağrısı yaptı. Bunun yerine arıtılmış veya kaynatıldıktan sonra oda sıcaklığına gelmesi beklenen su kullanmaları tavsiye edildi. Bu süreç, sudaki bakterilerin ölmesini sağlıyor.

BBC

Florida Dünya Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (5)

Nurullah Ak:

Arıtıcı takın eve herkeste var

14
5
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Yeni salgını yakında yayacaklar. Milletin aklına salgınlar doğalmış gibi göstermeye çalışıyorlar.

14
1
yanıtYanıtla
Tiyatro:

Yeni bijolojik savaş ürünü bulmuşlar onu acikliyorlar. Kesin korona gibi laboratuvar ürünü.

12
1
yanıtYanıtla
Halit:

bu beyin yiyen amip çok çok tehlikelidir içimdeki canavar belgeselinde izledim kirli sularda yüzerken burundan beyne geçiyor

3
0
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Zekâ küpü

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title