Haberler

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğun öldürülmesi toplumda tepkilere neden oldu

Güncelleme:

ABD'nin Chicago kentinde, 6 yaşındaki Filistin kökenli Müslüman bir çocuğun 26 bıçak darbesiyle öldürülmesi ve annesinin ağır yaralanması olayı ile bu eylemin gerçekleşmesine izin veren koşulların yaratılmasına toplumdan tepkiler devam ediyor. Amerikan İslam İlişkileri Konseyi Chicago Ofisi Direktörü Ahmed Rehab, "Maalesef burada, tek taraflı ve çok dengesiz bir şekilde neredeyse insanlara karşı nefretin ve düşmanlığın alevleri körüklendi." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Chicago kentinde, 6 yaşındaki Filistin kökenli Müslüman bir çocuğun 26 bıçak darbesiyle öldürülmesi ve annesinin ağır yaralanması olayı ile "bu eylemin gerçekleşmesine izin veren koşulların yaratılmasına" toplumdan tepkiler devam ediyor.

"TOPLUMDA ÇOK BÜYÜK ACI VE ÖFKE VAR"

AA muhabirine konuşan, Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Chicago Ofisi Direktörü Ahmed Rehab, "Sadece bu harika, melek çocuğu kaybettiğimiz için değil aynı zamanda bu eylemin gerçekleşmesine izin veren koşulların yaratılmasından ötürü toplumda çok büyük acı ve öfke var." dedi.

"DUALARIMIZ ŞU AN ANNEYLE"

Rehab, son bir haftada İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerilim nedeniyle ülkede "İslamofobinin ve Filistin karşıtlığının alevlerinin körüklendiğini hissettiklerini" belirterek, "Öyle ki zayıf fikirli bir kişi, kendi komşularına saldırıp 6 yaşındaki çocuğu 26 kez bıçak saplayarak korkunç şekilde öldürebilecek kadar radikalleşebiliyor." değerlendirmesinde bulundu. 6 yaşındaki çocuğun annesinin hala hastanede yoğun bakımda olduğuna dikkati çeken Rehab, "Dualarımız şu an o anneyle. Oğlunun bu şekilde öldürüldüğü suça tanık olan tek kişi o. Kendi ciddi yaralanmalarına ek olarak zihinsel travma da yaşıyor olmalı." ifadesini kullandı. Rehab, nefret saldırısı sonucu öldürülen 6 yaşındaki Wadea Al-Fayoume'nin cenazesinin bugün öğle namazına müteakip kaldırılacağı bilgisini paylaştı. İsrail-Filistin çatışması nedeniyle ABD'deki Müslüman karşıtı söylemlere ve zorbalık ortamına karşı önlem almaları için okullara mektuplar gönderdiklerini anlatan Rehab, Müslüman toplumu üyelerinin ve ibadet yerlerinin güvenliği için yetkililerle temas halinde olduklarını kaydetti.

"İNSANLARA KARŞI NEFRETİN VE DÜŞMANLIĞIN ALEVLERİ KÖRÜKLENDİ"

Rehab, ABD liderliğinin İsrail-Filistin konusunda tek taraflı açıklamalarını eleştirerek, şu ifadeleri kullandı: "Belki Türkiye'de veya başka ülkelerde bu daha dengelidir ancak ABD'de tek taraflı, orantısız haberlerle, Filistinlileri insan olarak görmeyen, silme açık iddialarla tek taraflı açıklamaların, bu Müslüman ve Filistin karşıtı duygu atmosferinin yaratılmasına yardımcı olduğunu düşünüyorum. Maalesef burada, tek taraflı ve çok dengesiz bir şekilde neredeyse insanlara karşı nefretin ve düşmanlığın alevleri körüklendi. (Filistinlilerin) ölümleri ve acıları için hiçbir empati yok. Bu konuda başarısızlığını sergileyen ülkedeki liderlere, görevlerinde ahlaki pusulaya geri dönmeleri ve insan hayatına önem veren standarda sahip olmaları çağrısında bulunuyorum."

BIDEN'A GAZZE VE FİLİSTİN ÇAĞRISI

ABD Başkanı Joe Biden'ın, öldürülen 6 yaşındaki çocuk için dün yayımladığı mesaja da işaret eden Rehab, şöyle devam etti: "Bunu takdir ediyoruz ancak diğer insanları ötekileştiren, Wadea gibi binlerce insanın ölümüne neden olan hava bombardımanına izin veren onun diğer açıklamalarını da hatırlatmak isteriz. Chicago'daki bu olayı kınamak çok kolay, bunu zaten kimsenin savunabileceğini zannetmem. Biden'dan ihtiyacımız olan şey, Gazze ve Filistinlilerin yaşamları söz konusu olduğunda kolay olandan ziyade doğru olanı söylemek ve Chicago'da yaşanan olaya izin veren koşulların yaratılmasını engelleyecek gerçek bir liderlikti."

6 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ ÇOCUĞUN ÖLDÜRÜLMESİ

Chicago'nun güneybatısındaki Plainfield yerleşkesinde, ev sahibi 71 yaşındaki Joseph M. Czuba, 32 yaşındaki Filistinli anne Hanaan Shahin ile 6 yaşındaki oğlu Wadea Al-Fayoume'ye evinin kapısını çalarak bıçakla saldırmıştı. Will County Şerif Ofisinden yapılan açıklamada, çocuğu 26 defa bıçaklayan Czuba'nın motivasyonunun "çocuğun ve annesinin Müslüman kimliği ve İsrail-Filistin çatışması" olduğu iddia edilmişti. 6 yaşındaki Wadea, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, annesinin durumunun ise ağır olduğu açıklanmıştı.

"BU TÜR KORKUNÇ NEFRETİN AMERİKA'DA YERİ YOK"

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada, Chicago'da 6 yaşındaki Müslüman çocuğun öldürülmesi ve annesinin yaralanması haberi karşısında şoke olduğunu belirtmiş, "Bu tür korkunç nefretin Amerika'da yeri yok. Temel değerlerimize karşı çıkıyor." ifadesini kullanmıştı. Biden, Amerikalıların bir araya gelerek İslamofobi ve her türlü nefrete karşı çıkması gerektiğinin altını çizerek, başta 6 yaşında öldürülen çocuğun ailesine olmak üzere tüm Filistin, Arap ve Müslüman Amerikan toplumuna taziyelerini aktarmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Filistin Chicago Suç Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title