Haberler

ABD Büyükelçiliği: Türkiye ile CIA Arasında İşbirliği Artacak

Güncelleme:

CIA Başkanı David Petraeus'un iki günlük Ankara ziyareti sırasında "verimli" görüşmeler yaptığı bildirildi.

ABD Büyükelçiliği, CIA Başkanı Petraeus'un, Türkiye ziyareti sırasında bölgesel güvenlik konuları, terörle mücadeledeki işbirliği ve iki ülkenin istihbarat örgütleri arasındaki "çok iyi" olan ilişkinin görüşüldüğünü belirterek, "Bölgenin en acil sorunları konusunda önümüzdeki aylarda daha yakın ve daha verimli bir işbirliğinin yapılmasının öngörüldüğünü" bildirdi.

CIA Başkanı David Petraeus'un iki günlük Ankara ziyareti sırasında "verimli" görüşmeler yaptığı bildirildi. ABD Büyükelçiliği, görüşmelerde bölgesel güvenlik konuları, terörle mücadeledeki işbirliği ve iki ülkenin istihbarat örgütleri arasındaki "çok iyi" olan ilişkinin görüşüldüğünü belirterek, "Bölgenin en acil sorunları konusunda önümüzdeki aylarda daha yakın ve daha verimli bir işbirliğinin yapılmasının öngörüldüğünü" bildirdi.

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Thomas J. Grubisha tarafından yapılan açıklamada, David Petraeus'un Pazartesi ve Salı günleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yaptığı "verimli" görüşmelerin ardından Türkiye ziyaretini tamamladığı kaydedilerek şöyle devam edildi:

"Bölgesel güvenlik konuları ve terörle mücadeledeki işbirliği olmak üzere, karşılıklı ilgi alanları ve iki ülkenin istihbarat örgütleri arasındaki fevkalade ilişkiyi görüştüler. Önümüzdeki aylarda bölgenin en acil sorunlarına ilişkin daha yakın ve daha verimli bir işbirliğini öngörüyorlar."

- Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

David Petraeus Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title