Haberler

24 Nisan Atağı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Değişik Ülkelerin Meclislerinde 24 Nisan'dan Önce Gündeme Gelmesi Beklenen Ermeni Soykırımı Tasarılarıyla İlgili Olarak Atağa Geçtiklerini Söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, değişik ülkelerin meclislerinde 24 Nisan’dan önce gündeme gelmesi beklenen Ermeni Soykırımı tasarılarıyla ilgili olarak atağa geçtiklerini söyledi.

Toptan, sözde Ermeni Soykırım iddialarına karşı, özellikle Ermeni Diyasporası’nın etkili olduğu batı ülkelerinin parlamentoları ile TBMM’nin ve parlamenterlerin diyalog, iletişim içinde olmalarını önemsediklerini belirtti.

Pelosi daveti kabul etti

Toptan, "ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’yi davet ettik. O da davetimizi kabul etti. Ziyaret tarihi henüz kesinleşmedi" dedi. Toptan, Ermenilerin, her 24 Nisan öncesinde soykırımı tasarılarını diyasporanın etkili olduğu ülke parlamentolarında gündeme getirmeye çalıştığını belirterek, şunları ifade etti:

Heyet üstüne heyet

"Bu nedenle, 24 Nisan’ı beklemeden, biz de hazırlık ve çalışmalar yapıyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızdan bir grup Amerika’ya gitti. Daha sonra ikinci grubu da gönderdik. Bir heyet daha göndereceğiz. Arkadaşlarımız yaptıkları ziyaret boyunca, Türkiye’nin haklı tezlerini muhataplarına anlatacaklar, orada ne olup bitiyor, ne konuşuluyor bize de aktaracaklar. Biz de ona göre adımlarımızı atacağız. Bu heyetler belli periyotlarla ziyaretlerini sürdürecekler." AKP’li Cüneyt Yüksel, Suat Kınıklıoğlu ve MHP İstanbul Milletvekili Mithat Melen, halen ABD’de temaslarını sürdürüyor. Aralarında CHP’li Şükrü Elekdağ’ın da bulunduğu bir grup milletvekili ise Brüksel’de çeşitli temaslar yapıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title