Haberler

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın 38'inci Yıldönümü Yavuz Çıkarma Plajı'nda Şafak Nöbetiyle...

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın 38'inci yıldönümü, Yavuz Çıkarma Plajı'nda "Şafak Nöbeti" ile karşılandı.

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın 38'inci yıldönümü, Yavuz Çıkarma Plajı'nda "Şafak Nöbeti" ile karşılandı.

Dün gece saat 21.00'de Yavuz Çıkarma Plajı'nda toplanan kalabalık, Kıbrıs'a barış, Kıbrıs Türkü'ne özgürlük getiren Mehmetçik'in adaya ayak bastığı sahilde sabahın ilk ışıklarına dek nöbet tuttu.

Şafak nöbeti eylem komitesi

organizasyonluğunda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen etkinlik saat 21: 45'te, organizasyon için özel olarak Amerika'dan gelen Amerikalı Soprano Sanatçısı Demet (Deborah) Mustafaoğlu'nun İstiklal Marşı'nı okumasıyla başladı.

Ardından Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle devam eden etkinlikte ekrana Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ilk iki şafak nöbetinde yaptığı konuşmaları yansıtıldı.

Bursa Kafkas gösterisiyle devam etkinlikte daha sonra Sanatçı Örge Volkan sahne aldı. Konserin ardından Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Başkanı Fevzi Tanpınar bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından ise havai fişek eşliğinde etkinliğin gerçekleştirildiği alana ellerinde dev KKTC ve TC bayraklarıyla gaziler geldi.

Ustalar Kılıç Kalkan gösterisiyle devam eden etkinlikte daha sonra Karadeniz halk oyunları sergilendi ve geçen yılki etkinlikte sahne alan Ayten Alpman'ın verdiği konserde söylediği şarkılar ekrandan yansıtıldı.

Gecede daha sonra ünlü sanatçılar İlhan Şeşen, Ayşen, Kürşat Başar ve Zeynep Talu sahne alarak şafak nöbetçileriyle birlikte şarkılarını seslendirdi.

Daha sonra ellerinde meşalelerle konser alanından plaja yürüyen coşkulu kalabalık denizden gelecek gazileri bekleyişe geçti. Bu arada şehitler için dualar okundu ve sahur ikramı yapıldı.

Duaların okunmasının ardından ise havai fişek gösterisi eşliğinde zodiak botlarla gelen gaziler sahilde şafak nöbetçileriyle kucaklaştı.

Etkinlik, sabah ezanı ve şehitlerin ruhları için okunan dualarla sona erdi.

Etkinliği, Maliye Bakanı Ersin Tatar, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Girne Kaymakamı Gürkan Kara, bazı yetkililerle yurtiçi ve dışından gelen kalabalık bir halk kitlesi izledi.

Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Başkanı Fevzi Tanpınar, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleri etkinliğe katılan herkesin savaşta anne, baba, nene ve dedelerini kaybedenlerle gazi olan akraba ve tanıdıkları için katıldıklarını belirterek, kendinsin de etkinliğe annesi için katıldığını söyledi.

1963 ile 1974 yılları arasında anne, baba, nene ve dedelerin var olan tek beklentisinin; 'şafağın sökmesi' olduğunu belirten Tanpınar, 'özgürlüğe kavuşma, çocuklara güvenli bir gelecek sağlayabilmek' olan bu şafağın, 38 yıl önce 19 Temmuz'u 20 Temmuz'a bağlayan gecenin sonunda söktüğünü vurguladı.

Tanpınar, Kıbrıslı Türklerin atalarını anmak için her yıl Yavuz Çıkarma Plajı'nda toplanmaya devam edeceğini de kaydetti. - GİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Fevzi Tanpınar Deborah Kıbrıs Dünya Haberler

title