Haberler

11 Eylül Sanıkları Hakim Karşısında

ABD'yi Hedef Alan 11 Eylül Saldırılarının En Önemli Sanıklarından Halid Şeyh Muhammed ile Diğer 4 Sanık, Uzun Yılların Ardından İlk Kez Hakim Karşısına Çıktı.

ABD'yi hedef alan 11 Eylül saldırılarının en önemli sanıklarından Halid Şeyh Muhammed ile diğer 4 sanık, uzun yılların ardından ilk kez hakim karşısına çıktı.

Terör saldırılarının en önemli sanığı olan ve 11 Eylül saldırılarını planladığı iddia edilen Halid Şeyh Muhammed'in ve ona yardım ettiği suçlamasıyla yargılanan 4 kişinin, bugün yapılan duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktığı bildirildi.

Pakistanlı Şeyh Muhammed ile diğer sanıkların, zorla hücrelerinden çıkarılmadığı, Guantanamo üssündeki askeri savaş suçları mahkemesine kendi istekleriyle gelerek, avukatlarıyla birlikte yargıç Ralph Kohlmann'ın karşısındaki yerlerini aldığı belirtildi.

Gazetecilerin, yakındaki bir basın merkezinden kapalı devre televizyon yayını aracılığıyla izledikleri duruşmada, sanıkların hepsinin krem rengi giysiler giydiği ve türbanlar taktığı belirtildi. Duruşmayı, bazı yabancı gözlemcilerin de izlediği kaydediliyor.

11 Eylül saldırılarından 7 yıl sonra, haklarındaki suçlamaları dinleyen sanıklar, suçlu bulunmaları halinde idam cezasına çarptırılabilecek. Duruşmanın, ABD'nin askeri yargılama sistemiyle ilgili önemli bir gösterge olacağı belirtiliyor.

Sanık Şeyh Muhammed, 2003'de Pakistan'da yakalanmıştı. CIA tarafından uzun süre gizli merkezlerde tutulan Muhammed, 2006 yılında Guantanamo üssüne getirilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title