Haberler

Yunanistan ile 5 yıl süreli anlaşma imzalayan ABD'nin gizli planı deşifre oldu! Ege'deki adalarda üs kuracaklar

Güncelleme:

Yunanistan ile ABD'nin geçtiğimiz günlerde imzaladığı 5 yıl süreli yeni savunma anlaşmasında ABD'nin Ege'de bulunan adalarda yeni üs kurma girişimlerinin olduğu anlaşıldı. ABD Gökçeada'ya sadece 7 mil uzaklıktaki Semadirek Adası'na üs kurma hazırlıklarına başladı.

Yunanistan'ın önde gelen yayın organlarından www.eleftherostypos.gr'nin haberine göre geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı ile Yunanistan Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları arasında 5 yıl süreli imzalanan Savunma Anlaşması'nın kilit maddelerinden birinin ABD'nin Girit Adası'ndan sonra Ege'deki bazı adalarda üs kurulmasına izin verildiği ortaya çıktı.

Yunanistan ile 5 yıl süreli anlaşma imzalayan ABD'nin gizli planı deşifre oldu! Ege'deki adalarda üs kuracaklar

ABD, DOĞU AKDENİZ'DEKİ GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR, EGE'YE YERLEŞİYOR

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın medyaya yaptığı açıklamada, ABD'nin Ege adasında yeni bir ABD üssü inşa etmeye hazırlandığı ve Ege'deki Yunanistan adasında ABD Donanmasının yanı sıra Donanmanın Doğu Akdeniz bölgesindeki varlığının güçlendirilmesini ve hızlı gelişimini kolaylaştıracak bir yer olduğunu söyledi.

Yunanistan ile 5 yıl süreli anlaşma imzalayan ABD'nin gizli planı deşifre oldu! Ege'deki adalarda üs kuracaklar

GÖKÇEADA'YA SADECE 7 MİL UZAKLIKTA

ABD üssünün kurulacağı adanın Gökçe Ada'ya 7 mil uzaklıktaki Semadirek (Samothraki) Adası'nın olduğu açıklandı. Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre Dedeağaç (Evros) iline yakınlığı ve Rus donanmasının Çanakkale Boğazı'ndan geçişlerini takip edebilecek coğrafi konuma sahip olduğu gerekçesiyle kararın alındığı açıklandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ege Denizi Yunanistan Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500

Yorumlar (15)

ERKAN :

İŞGAL EDİLEN ADALARIMIZI SİLAHLANDIRIYORLAR KİMSEDEN ÇIT ÇIKMIYOR

149
19
yanıtYanıtla
Ozgr Krdmn:

Üst kurma silahlandırma Lozana göre savaş sebebi Mutlaka strateji geliştirilecek eminim

yanıt15
yanıt9
engin hazlipinar:

Isgal edilmedi. Chp zihniyeti peskes cekti.

yanıt3
yanıt2
Güray Dilli :

Kuzey Suriye'de uydu terör devleti , Doğu Akdeniz'de Güney Gıprıs'da askeri üs , Ege Adalarında askeri üsler, Kuzey Batı Trakya Dedeağaç'da askeri üsler .. çevrelendik Abd tarafından. Düşman Müttefik böyle olur işte . Üstelik F 35 lerimizi vermediniz , F 16 verin diye yine düşman müttefikimizin kapısı çalıyoruz... Bu nasıl bir politika anlamış değilim

104
25
yanıtYanıtla
engin hazlipinar:

Biz f16 istemedik. F35 programindan alacagimiza karsilik abd teklif etti.

yanıt0
yanıt1
tövbekar 34:

akp adalari peskesmi cekiyorsun bir ecevit bir tansu ciller olamadiniz yaziklar olsun

65
58
yanıtYanıtla
oya karadaş:

HABERİ İYİ OKU ADALARI YUNANİSTAN A İSMET HEDİYE ETTİ

yanıt4
yanıt0
Recep Aykun:

ülkemizi işgal edecekler ama hiç kimse gerçeğin farkında değil

74
13
yanıtYanıtla
Melek Adam:

Yunanistanı ülkemizden def ettikten sonra, savaş tazminatından vaz geçen o zamanki hükümet tazminat karşılığında 3-5 ada alabilirdi. Onlar ve takipçileri utansın.

7
3
yanıtYanıtla
Metin Demir:

neden natodan çekilmiyorsunuz bunca haksızlığa rağmen bence rusya çinle başka bir anlaşma olmalı

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title