Haberler

Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü

Güncelleme:

Şahin, "Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, uyuşturucu madde kullanımının, gayrimeşru kazanç elde edilmesinde tahripkar amaçlı kullanılan en büyük vasıta konumunda bulunduğunu belirterek, özellikle gençleri bu felaketten korumak ve kurtarmanın insani ve milli bir vazife olduğunu kaydetti.

Madde bağımlılığının toplumu yakından ilgilendiren önemli bir sağlık sorunu olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Bu bataklığa saplanan gençler, tehlikeyi bilmediklerinden basit bir hevesle ve kötü arkadaşların telkiniyle beden ve dimağlarını, istikballerini uçuruma atmış olmaktadırlar. Uyuşturucu kullanımı, ölümlerin yanı sıra yaşamların dramatik bir şekilde kararmasına, bireyin ve toplumun refah düzeyinin düşmesine, madde ile ilintili suç ve kazaların, enfeksiyon hastalıklarının artmasına yol açmaktadır. Devlet olarak hem uyuşturucu madde talebinin azaltılması hem de satışının engellenmesi için yapılan çalışmalar yetersiz kalmaktadır.

Kocaali'de Amatem'in Açılması için daha kaç gencimizin ölmesi gerekiyor.

Ayrıca ülke genelinde madde bağımlılarının tedavi edildiği Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezleriyle (AMATEM), sayıları artırılarak ve tedavi ortamlarının şartları iyileştirilerek daha kaliteli hizmetle insanımızın kurtarılması amaçlanmaktadır." Ama maalesef Kocaeli'mizde hala bir AMATEM bulunmamaktadır. Buradan yetkililere soruyorum Kocaali'de Amatem'in Açılması için daha kaç gencimizin ölmesi gerekiyor.

Kimse benim çocuğum yapmaz demesin

Birleşmiş Milletler'in 1987'de almış olduğu bir kararla 26 Haziran'ın dünyada "Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü" olarak kutlanmakta olduğunu hatırlatan Şahin, "Uyuşturucu ile mücadelede aileye çok büyük görev düşmektedir. Bunun yanında eğitim ve öğretim kurumlarında uyuşturucu felaketinin boyutları hakkında yapılan eğitimler de aynı şekilde etkili olacaktır kimse benim çocuğum yapmaz demesin herkes tedbirini alsın." değerlendirmesinde bulundu.

Yeşilay'ı bir köy derneği ile aynı statüde görmek yanlıştır.

Şahin, Yeşilay Kocaeli şubesinin çok önemli bir görevi vardır. Maalesef şu anda bir kaç eğitimci arkadaşımızın azmi ile dernek faaliyetlerini göstermektedir. Belediyeler ve diğer yetkililer ise Yeşilay'ı bir köy derneği ile aynı statüde görmektedirler. Bu zihniyetin sahiplerine ve tüm topluma uyuşturucu illetinin bulaşmadan önce Yeşilay'a sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Enver Şahin Kocaali Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title