Haberler

Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs aşısıyla ilgili can sıkan sözler: Büyük umutlara kapılmayın

Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü, büyük umutlar bağlanan koronavirüs aşısıyla ilgili umut kıran değerlendirmelerde bulundu. DSÖ Acil Durumlar Birimi Başkanı Dr. Mike Ryan, "Kovid-19 aşısı için büyük umutlara kapılmayın. Asıl soru, kitlesel üretime ne kadar süre içinde geçilebileceği. Şu an hiçbir aşı çalışması, virüs üzerinde etkili değil" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüsün insanlık için uzun vadeli bir tehdit olduğuna ve hastalığın süreklilik göstermesinin beklendiğine dikkat çekti.

DSÖ Acil Durumlar Birimi Başkanı Dr. Mike Ryan, pek çok ülkede vaka sayılarında şu an tanık olunan artışın korkulan ikinci dalga değil, ilk dalganın ikinci tepe noktası (pik) olduğunu vurguladı. Ülkelerin vaka sayılarındaki dalgalanmalara hazırlıklı olması gerektiğini belirten Ryan, devletlerin hastalığı mümkün olduğunca güçlü bir şekilde bastırmak zorunda olduklarını kaydetti.

"İKİNCİ DALGA GELDİĞİNDE İLKİNDEN GEREKLİ DERSLERİ ALMAK ZORUNDAYIZ"

Vaka sayılarındaki yerel ve bölgesel tırmanışlarla tam kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapan DSÖ yetkilisi, "Dünyayı ikinci büyük bir dalga sardığında ülkeler ilk dalgadan gerekli dersleri çıkarmış olmak zorunda" diye konuştu.

Ryan, vakalarla başa çıkabilmek için tüm hükümetlere vaka takip çalışmalarına ve sağlık sistemlerine odaklanılmasını önerdiklerini kaydetti.

"AŞI KONUSUNDA BÜYÜK UMUTLARA KAPILMAYIN"

Kovid-19'a karşı aşının hızlı bir şekilde kullanıma sunulabileceği yönünde umuda kapılınmaması uyarısı da yapan Ryan, "kitlesel aşılamaların ne zaman başlayabileceğine dair spekülasyon yapmanın akıllıca olmayacağını" belirtti.

Ryan, yıl sonuna kadar bir aşı adayının etkisinin kanıtlanmış olabileceğini kaydederek "Ancak asıl soru, kitlesel üretime ne kadar süre içinde geçilebileceği. Şu an hiçbir aşı çalışması, aşının virüs üzerinde etkili olduğuna dair bir işaret sunabilecek kadar gelişmiş durumda değil" dedi.

DSÖ merkezinin bulunduğu Cenevre'deki basın toplantısında konuşan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesu da Kovid-19 hastalarının tedavisinde etkili olabilecek ilaçlarla ilgili klinik deneylerin ilk sonuçlarının iki hafta içinde elde edilmesini beklediklerini bildirdi.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (26)

Serhat:

Daha geçen gün aşı bulundu diye açıklayanda DSÖ değilmiydi bizimlen maytap mı geçiyorlar ne?

27
3
yanıtYanıtla
HAYIR:

DSÖ açıklamadı haber sitelerine Şu Üniversite yada şu şirket buldu diye servis ettiler. Piyasa okadar büyükki ilk biz bulduk demek için şirketler ve üniversiteler reklam yapmaya çalışıyor. Üretime geçilene kadar fonlardan destek alıp çalışıyorlar bulunca çok çok düşük gideri olan aşıları inanılmaz miktarda ve fahiş fiyata satacaklar. Esas yeni dünya düzeni dedikleri şeyden bu sektör ihya olacak ama öyle böyle değil. . .

yanıt2
yanıt0
live:

dsö gereksiz, insanların asabını bozan saçma bir kurum.

17
2
yanıtYanıtla
Kadıköy:

Bu dso dan iyi bişey duysak dişimi kırıcam. Felakat tellalları. Virüsü yayan zaten sizsiniz. Çimin kuklası

15
2
yanıtYanıtla
Maho Dayı:

Ulan herseyiniz yalan. Yıllarca bize küresel ısınma dediniz 27 Hazirana kadar kombi yaktık. Temmuz ayına girdik hâla deniz ısınmadı. Bizle kafamı buluyorsunuz doktor. Burda insan var yeme bizi.

12
2
yanıtYanıtla
Taner tolga tarlacı:

bit artık bit lan yeter bit artık bıktım ya bitt la olum belamısın lan korona

10
3
yanıtYanıtla
Adınız:

Kulaktan dolma bilgiler sizinkilerden daha gerçekçi geliyor artık

9
2
yanıtYanıtla
Ahmet:

Dunyanın sonu örgütü gibi luzumsuzlar hic umut aşılamadilar zaten size hic guvenim kalmadi zaten bari haberini yapmayin şu bedavaci luzumsuz ekibin

7
3
yanıtYanıtla
Jasen:

Felaket habercisi daha önce sağlık örtü ne iş yapardı... Bilen varmı.... Adı işte dünya örtü ama traş örtü bence

9
1
yanıtYanıtla
muharrem:

Bu DSÖ ye hiç güvenmiyorum. Virüs çıktığı günden beri tek bir olumlu iş yapmadılar, üstelik her gün kara haber tellallığı yapıyorlar, virüs bitsin diye hiç bir çabaları yok.

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title