Haberler

Dünya Matematikçilerini Türk Bilim Adamı Bir Araya Getirdi

Güncelleme:

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Dr. Murat Tosun, 15-18 Ağustos, 2017 tarihleri arasında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştireceği yeni bir büyük konferansın hazırlıklarını tamamladı.

Uluslararası kongrelerde bir numara

IECMSA-2012, Priştine, Kosova, IECMSA-2013, Saraybosna, Bosna Hersek, IECMSA-2014, Viyana, Avusturya ve IECMSA-2015, Atina, Yunanistan, IECMSA-2016, Belgrad, Sırbistan olmak üzere beş başarılı konferanstan sonra şimdi IECMSA-2017 Avrupa'nın sayılı başkentlerinden biri olan Budapeşte'de düzenlenecektir. Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan 6. Uluslararası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamaları Konferansı'nda 40 farklı ülkeden dünyaca ünlü matematikçilerin katılımcılar arasında olmasının yanı sıra 250 sözlü ve 35 poster bildiri ile yine birçok yeni teorinin doğmasına öncülük edecektir. Yapılan sunumlar sonucu elde edilen sonuçların etkisiyle her geçen yıl katılımcı sayısı artan konferans ortaya koyduğu yenilikler ve kültürler arası iletişim kanalı olması itibarı ile bilim dünyası tarafından takdir toplamaktadır.

Üniversitelerden tam destek

Bu konferans Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi, Uygulamalı Matematik Enstitüsü, Türk Dünyası Matematikçiler Birliği ve Uluslararası Balkan Üniversitesi tarafından desteklenmektedir.

Eğitimde de öncü

Konferans yoğun bilimsel programlarının yanı sıra kültürler arası köprü görevi de yapmaktadır. Bilindiği üzere Profesör Dr. Murat Tosun Sakarya İlimizde özellikle Anka Eğitim Kurumları olarak eğitime katkısı ile tanınıyor. Eğitim alanında ki tüm çalışmaları ilgi ile takip edilmektedir. Konferans düzenleme kurulu üyeleri, Prof. Dr. Murat Tosun, Prof. Dr. Mehmet Ali Güngör, Doç. Dr. Soley Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akyiğit, Yrd. Doç. Dr. Hidayet Hüda Kösal ve Yrd. Doç. Dr. Tülay Erişir matematik biliminin geliştirilmesi ve ülkemizin uluslararası bilim dünyasında başarılı bir şekilde temsil edilmesi için her yıl olduğu gibi bu yılda titizlikle konferansa hazırlandılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sakarya Üniversitesi Murat Tosun Priştine Kosova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title