Haberler

Dünya Çocukları Gebze'de Buluştu

10.Türkçe Olimpiyatları'nın Gebze etkinliğine katılan on binlerce Gebzeli, Türk okullarında yetişmiş öğrencilerin seslendirdiği şarkı ve şiirlerle adeta mest oldu.

10. Türkçe Olimpiyatları'nın Gebze etkinliğine katılan on binlerce Gebzeli, Türk okullarında yetişmiş öğrencilerin seslendirdiği şarkı ve şiirlerle adeta mest oldu. Gecenin ev sahipliğini yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker selamlama konuşmasında, "5. mevsimde gelip gözümüzü ve gönlümüzü aydınlattığınız için hepinize şükranlarımı sunarım" dedi

Gebze Alaattin Kurt Stadı'nı hıncahınç dolduran 50 bini geçkin Türkçe sevdalısı Gebzeli, dünyadaki Türk okullarında eğitim gören öğrencilerin seslendirdiği birbirinden güzel şarkı ve şiirlerle adeta mest oldu. Sunuculuğunu Moldava'dan Katerina Pleşka ve Ceyhun Emre Teoman'ın birlikte yaptığı Türkçe şölenine AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, DarıcaKaymakamı Hasan Göç, Çayırova Kaymakamı Selim Parlar, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Adalet Komisyonu Başkanı Şerafettin Saka, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, AK Parti İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ve yönetimi, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri de katıldı.

Filipinler ve Kazakistan öğrencilerin ilk olarak sahne aldığı Türkçe Olimpiyatları Gebze etkinliğinde 'Bayram Ola' şarkısıyla başlayan coşku, Kırgızistanlı öğrencilerin Artvin yöresinden sergiledikleri halkoyunları gösterisiyle adeta doruğa çıktı. Azeri öğrenci Hidayet Aliyev'in 'Bir Yakup idim' isimli şarkısıyla devam eden 10. Türkçe Olimpiyatları Gebze etkinliğine katılan konuklar; Ukraynalı öğrencinin 'yemekteyiz programını' hicveden parodisiyle adeta kahkaha tufanı yaşadı. Beninli öğrencinin 'Hamsi balığı' isimli kıpır kıpır Karadeniz esintisi, Mısırlı Sahir'in söylediği ve oynadığı horon pot poriyle devam etti. Kenya ve Kırgızistanlı öğrencilerin hem söyleyip hem de Türkçe okuduğu Karadeniz türküleriyle hem görsel hem de müzik ziyafetine dönüşen Türkçe Olimpiyatları Gebze etkinliği; öğrencilerin, protokolün ve stadı dolduran 50 bini geçkin Gebzelinin hep birlikte söylediği 'yeni bir dünya' şarkısıyla sona erdi.

Kapanış şarkısı öncesi stadı dolduran Gebzelilere hitaben kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Dünyanın dört bir tarafından gelerek ülkemize ve şehrimize renk, neşe, heyecan, dostluk, kardeşlik getirdiniz. Sadece bizler, sizleri yetiştiren öğretmenlerimiz değil, tüm dünya sizinle gurur duymalı. Türkçe'yi, tıpkı bizim gibi, içimizden biri gibi konuşacak kadar ilerletmeniz, ayrı bir mutluluk ve heyecan vesilesi. Sizler ülkelerimiz arasında gönül bağı, gönül köprüsü kurdunuz" dedi.

Program, protokolün ve öğrencilerin birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ceyhun Emre Teoman Adnan Köşker Gebze Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title