Haberler

Düğün İşkencesinden Kaçan Damat, Eniştesinin Evinden Çıktı

Güncelleme:

Manisa'da düğün sonrası yapılan geleneksel şakalardan korkan ve gelini bırakarak 22 sağdıcın elinden kurtulmayı başaran damat, eniştesinin evinden çıktı.

Manisa'da geleneksel düğün adetlerinden biri olan ve düğün sonrası damada yapılan şakalardan ve eziyetlerden korkan 28 yaşındaki damat Ferhat Balaban, 22 sağdıcının arasından gelini bırakarak kaçtı. Manisa'daki eniştesine sığınan damadın ise eve geliş görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden 'İçerde' dizisinin müziği eşliğinde 'Damat yine olsa yine kaçarım dedi' yazısıyla paylaşıldı. Sabaha kadar damadın gelmesini bekleyen sağdıçları ise damada yapacakları şakanın yerine yaşadığı korkunun yettiğini söyledi.

DAMAT GELİNİ BIRAKIP KAÇTI

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Yuntdağı bölgesindeki Yağcılar Mahallesi'nde fıkraları aratmayan bir olay yaşandı. Berivan-Ferhat Balaban çiftinin düğününde kız alma töreninin ardından damadın gelini bırakıp kaçması mahalle halkını da ikiye böldü. Kimi damadın kaçarak iyi yaptığını belirtirken, kimileri de damadın daha önce kendisinin de yaptığı şakalardan nasiplenmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.


YAPILACAK ŞAKALARDAN KAÇTI

Düğün sonrası gelini bırakıp kaçan damat Ferhat Balaban günün konusu olurken, damadın sağdıçların yapacağı şakalardan haberdar olması üzerine başına geleceklerden korktuğu için kaçtığı öğrenildi. Sabaha kadar damadın gelmesini bekleyen sağdıçları ise damada yapacakları şakanın yerine yaşadığı korkunun yettiğini söyledi.

"BU KORKU ONA BİR ÖMÜR YETER"

Damadın sağdıçlarından Cihan Balaban, bunun bir işkence değil mahalle eğlencesi olduğunu belirterek, "20 sağdıçtan birisiyim. Mahallemizin geleneğine göre düğün bittikten sonra gelin eve geldikten sonra damadı tekrar kuaföre götürüp tıraş ettiriyoruz. Ondan sonra işkence deniliyor ama işkence değil bu bir eğlence. Kelime olarak işkenceyle aynı değil. Bir eğlence yapıyoruz kendi aramızda. Üzerine un atmak, boynuna çan takmak gibi. Damat gelini terk edip gitti. Çünkü zaten kaçması imkansızdı 20 sağdıcın arasından. Biz gelin almaya gittik. Tekrar eve döndüğümüzde gelin evin önüne yanaştığında arabadan inmeden o tuvaletinin geldiğini söyleyerek arabadan indi. Gelin daha arabadaydı. O ara evin arka bahçesinden başka biri alıp gitmiş. Kaçma sayılmaz aslında o terk edip gitmiş düğünü. Arkasından kovalayan olmadı zaten. Sonra biz aradık kim yapmış olabilir nereye gitmiş olabilir. Bekledik. Yeni evinde, annesinin evinde, kız evinde her tarafta sağdıçlar bekledi. Gelini terk edip gitti korkudan. Bu korku ona ömür boyu yeter. Biz sağdıçlar olarak bu korkuyu ona düğün hediyesi olarak hediye ediyoruz. Geçen yıl 27 Kasım'da aynısını ben yaşadım. Yine o kaçan arkadaş başroldeydi" dedi.

''NÖBET TUTTUK AMA YAKALAYAMADIK''

Damadın bir diğer sağdıcı Yusuf Zafer Gök ise şunları söyledi: "Gelin indirmesi sırasında havaya ateş açılıyor. O sırada ondan faydalandı. Herkesin dikkati oraya yöneldiğinde kaçırdık biz damadı. Ondan sonra da bir daha bulamadık. Evin önünde nöbet tuttuk ama yakalayamadık. Düğün gecesi yırttı. Sadece o akşam olan bir şey. Ondan yırttı ama benim düğünümde de yapamaz tabi. Ben ona yapamadığım için"

''GELİNLE BALAYINA GİTTİLER''

Damadın babası Hasan Balaban ise sağdıçların oğlu Ferhat'a sahip çıkamadığını ve ellerinden kaçırdığını belirterek, "Gelini indirdikten sonra oğlan işkence edilmemek için kaçtı. Saat 2-3'e kadar ben yatmadım. Aradılar ama bulamadılar herhalde. Hala daha bulamıyorlar. Şimdi bulana 500 lira ödül koymuşlar. Ben 'Bu ödülü arttırın. Ayıp benim oğlana 500 lira mı ödül koydunuz. Paranız yoksa gelin para vereyim' dedim. Gelinle balayına gittiler" diye konuştu.

''GEÇTİĞİMİZ YIL BİR KİŞİ HASTANELİK OLDU''

Mahalle sakinlerinden Ahmet Delen ise geçtiğimiz yıllarda aynı eğlence nedeniyle bir kişinin hastanelik olduğunu belirterek, "Ne yaparsan onu bulursun. Geçen sene de düğün oldu. Aynı sağdıcına uyguladı. Semer vurdular, suya götürdüler, bir çuval unu başından aşağı döktüler. Ona sıra gelince kendisi kaçmış. Sağdıçların suçu bu kaçırmayacaklar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Hasan Balaban Yunusemre Yağcılar 3.Sayfa Komik - İlginç Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

tahsin çaylı:

insanlara eziyet verilen şakaların olmaması lazım adatmiş öyle eşşek şakası adet olurmuymuş

1
0
yanıtYanıtla
Canım türkiyemMobil-IOS:

Korkak,,,

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title