Haberler

Duayen Gazeteci Heper Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Tedavi gördüğü hastanede geçen cuma günü 80 yaşında hayatını kaybeden Türk basınının duayen isimlerinden Milliyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni ve yazarı Doğan Heper, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanıyor.

Tedavi gördüğü hastanede geçen cuma günü 80 yaşında hayatını kaybeden Türk basınının duayen isimlerinden Milliyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni ve yazarı Doğan Heper, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanıyor.

İLK TÖREN MİLLİYET GAZETESİ'NDE

Usta gazeteci için ilk tören, 53 yıl çalıştığı Milliyet Gazetesi'nde yapıldı. Gazetenin Şişli'deki binasında düzenlenen törene başta Heper ailesi olmak üzere, Milliyet çalışanları ve meslektaşları katıldı.   Törende Doğan Heper'in eşi İffet Heper, kızları Başak Heper Kızıldemir ile Demet Heper, damadı Kanat Kızıldemir ve torunu Efe Kızıldemir de hazır bulundu. Heper ailesi ve Milliyet çalışanları Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü.

"BIRAKTIĞI EN ÖNEMLİ MİRAS BUDUR"

Törende konuşan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Heper'in 53 yıl boyunca hayatının en önemli noktasının Milliyet olduğunu  belirterek, "Hepimizin ağabeyi, ustası olarak aramızdan ayrılıyor" diye konuştu.  Belovacıklı, "Milliyet'i milliyet yapan ilkelere sahip çıkmak onu geliştirmek, varlığını sürdürmek onun için birinci öncelikti. Geride bıraktığı en önemli miras budur. Bu mirası genç arkadaşlara bırakarak onu yolcu ediyoruz. Mekanı cennet olsun hepimizin başı sağolsun" dedi.

HELALLİK ALINDI

Mete Belovacıklı'nın konuşmasının ardından Doğan Heper için helallik alındı, dua edildi. Heper'in cenazesi, karanfillerle gazeteden uğurlandı.

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLECEK

Doğan Heper, Levent'teki Afet Yolal Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

YALÇIN BAYER : ÇOK SAYGIN GAZETECİLİK YAPTI

Törene katılan Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Doğan Heper'in çok saygın gazetecilik yaptığını söyledi. Bayer, "Bana göre yönetici anlamında son yılların en önemli gazetecilerinden biriydi. Milliyet'in Abdi İpekçi ekolünü bugüne kadar getiren en önemli yöneticilerinden biridir. Böyle önemli bir gazeteci, Babıali tarihine iz bırakan yaşayanlardan şu anda 10 kişiden biridir" şeklinde konuştu.

ALTAN ÖYMEN: BÜTÜN HAYATINI GAZETECİLİĞE ADADI

Gazeteci-yazar Altan Öymen, bütün hayatını gazeteciliğe adadığını belirttiği  Doğan Heper'in çok önemli bir gazeteci olduğunu ifade etti. Öymen, "Gazeteci gibi yaşamak, ona ait, onun özelliklerindendi. Genel yayın müdürü olduğu zaman sabahtan itibaren gazetenin başındaydı. Aktif gazetecilikten ayrılıp yazar olarak devam ettikten sonra yine aktifmiş gibi aynı şeyleri yapardı. Hayatı gazetecilikle geçti. Ailesine ve tüm Türk basınına ve Milliyet okurlarına başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

BASIN KONSEYİNDE TÖREN

Milliyet gazetesinin önünde yapılan ilk törenden sonra, Heper'in naaşını taşıyan cenaze aracı, yıllarca görev aldığı Basın Konseyi'nin Osmanbey'deki merkezinin önüne getirildi. Burada Basın Konseyi çalışanları pencerelerden karanfiller atarak, Yüksek Kurul üyelerini son yolculuğuna doğru sevgi ve saygıyla uğurladılar.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Doğan Heper'in eşi İffet Heper ve çocukları Başak ile Demet'e sarılarak "Uzun yıllar Basın Konseyi'nin kurucu üyesi  olarak görev yapan çok değerli Yüksek Kurul üyemizin kaybından büyük üzüntü duyduk. Onun kaybıyla, artık bir eksiğiz. O'nu çok arayacağız. Başta  çok sevdiği ailesine, Basın camiasına ve tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz." dedi.Cenaze aracı, daha sonra alkışlar ve gözyaşları arasında Levent camiindeki tören için yola çıkarıldı."

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyet Gazetesi İstanbul Milliyet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title