Haberler

DTP Grup Başkanı Emine Ayna Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör Örgütü PKK İçin 'PKK Realitedir' Dediği Gerekçesiyle DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna Hakkında Soruşturma Başlattı. Başsavcılık, Soruşturma Sonucunda Ayna'nın Dokunulmazlığının Kaldırılması İçin TBMM'ye Gönderilmek Üzere Fezleke Hazırlayacak.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK için ''PKK realitedir'' dediği gerekçesiyle DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık, soruşturma sonucunda Ayna'nın dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'ye gönderilmek üzere fezleke hazırlayacak.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, "terör örgütü PKK'nın bir realite olduğunu" söylediği gerekçesiyle Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna hakkında soruşturma başlattı. Diyarbakır'da 1 Haziran'da yapılan 'Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi'nin kongresine DTP'li Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile birlikte katılan DTP Grup Başkanı Ayna, kongredeki konuşmasında, terör örgütü PKK'nın bir realite olduğunu iddia ederek, "Kürt sorununun çözümünde PKK eğer bir unsursa ki öyledir, unsurdur, o yüzden çözümde de bir unsurdur. Şunu sakın unutmayın, PKK gözünü kulağını İmralı'ya dikmiş. Avukatlarıyla her görüşmede üstüne basa basa sayın Abdullah Öcalan 'Barış' diyor. Şunu unutmayalım barışı yakalamak istiyorsak dikkate alalım, dinleyelim, kulak kabartalım oradan sürekli barış mesajları geliyor, diyalog mesajları geliyor" demişti.

Terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları ve teröristbaşı Abdullah Öcalan posterinin açıldığı, salonun camlarına terör örgütünün kurucularının resimlerinin asıldığı kongrenin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü incelemesini tamamlayarak, topladığı görüntüleri ve ses kayıtlarını Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. Başsavcılık, yaptığı incelemenin ardından Emine Ayna hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Soruşturmanın sonundan Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilmek üzere fezleke hazırlayacak.

(AYŞ-AYŞ-CMH-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title