Haberler

Dsp Lideri Türker: (Yolsuzluk Soruşturması) Tek Çözüm Erken Seçim

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Bu soruşturmaların ucu daha adı gelmemiş birçok bakana milletvekiline ve son tahlilde Başbakan'a kadar uzanacak yolsuzluk sürecidir.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Bu soruşturmaların ucu daha adı gelmemiş birçok bakana milletvekiline ve son tahlilde Başbakan'a kadar uzanacak yolsuzluk sürecidir. Bundan kurtulmanın yolu erken seçime gitmektir. Derhal hükümetin istifa ederek, Meclis'in kendi kendini feshederek erken seçim kararı alması gerekir. Bugün dünyanın tüm televizyonlarında bu olay sadece yolsuzluk olarak geçmemektedir, Türkiye itibarsızlaşmıştır" dedi.

DSP lideri Türker, parti genel merkezinde düzenlenen aday tanıtım toplantısında, partisinin Ankara Büyükşehir ve bazı ilçelerinin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Toplantıda bir konuşma yapan Türker, yönetimlerde yolsuzluğa bulaşmamış, halkının selametini çok daha kutsal bilip kendi çıkarlarının önüne alan adaylara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Türker, gündemdeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için, "Her ne kadar kamuoyunda bu cemaat-hükümet arasında bir kavga olarak gösteriliyorsa da artık bu, AKP arasındaki menfaat birliğinin bozulmasıdır" dedi.

-"AMA BURANIN SIRLARI SAÇILIRKEN HİÇ "DEVLET SIRRI' DEMEDİLER"-

Halk Bankası'nın iddia edildiği gibi 150 milyar dolar kaybetmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Türker, bu olaydan sonra Başbakan'dan beklenenin Halk Bankası için BDDK'nın, hisseleri vatandaşa arz edildiği için SPK'nın ve MASAK'ın derhal işlem yapması olduğunu hatta faaliyetlerini askıya alınması gerektiğini savundu. Türker, aksi takdirde bu durumun Türkiye'nin, üzerinden terörün finansmanı ve paranın aklanmasına neden olan bir ülke görünümüne yol açacağını söyledi.

Halk Bankası'nın para sırlarının açığa çıkması nedeniyle Başbakan'ın yandaşları tarafından "Devlet Sırrı"nın ayyuka çıktığını dile getiren Türker şu eleştiriyi yaptı:

"Halk Bankası'nın para sırları açığa çıktı diyorlar. Devletin en ketum yeri Genelkurmay'ın kozmik odasıdır. Ama buranın sırları saçılırken hiç "devlet sırrı' demediler. O tarihte dedik ki "hukuk size de lazım olur, bir gün hukuk sizin içinde gerekecek' dedik dinlemediler sonuna kadar gittiler. Şimdi bir gerçek daha var şu ana kadar ortaya çıkan olan delilerden bir yolsuzluktan çok, daha kötüsü Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyada itibarsızlaştırmak adına Halk Bankası aracılığıyla Türkiye'ye yapılmış bir ihanet var. Bu ihanetin bitmesi Türkiye'nin tekrar itibarının kazanması gerektiği bir dönemde yolsuzluğu unutup Halk Bankası'nın uluslararası camiada kararlara karşı neden böyle davrandığını sorgulamak gerekirken, AKP iktidarı adına başta Başbakan olmak üzere ve diğer sözcüler parti yöneticilerinin hükümeti yıkmak ve devleti zayıflatmak söylemlerini anlamak mümkün değil. Başbakan'dan ve çevresindekilerden beklenen bu yolsuzluğun üzerine derhal gidileceğini söylemektir ama görüyoruz ki; Başbakan panik halinde bu konunun üstünü kapatmak istiyor. Bu tutuklamayı savcılık talimatıyla yapanların yerlerini değiştiriyor. Savcılık müessesesine saldırıyorlar ve bu işi bozacak yeni savcılar atanıyor yani yargıya müdahale ediyor."

-"TEK YOL; HÜKÜMETİN İSTİFA ETMESİ"-

Hükümetin istifa etmesi gerektiğini savunan Türker, "Bu soruşturmaların ucu daha adı gelmemiş birçok bakana milletvekiline ve son tahlilde Başbakan'a kadar uzanacak yolsuzluk sürecidir. Bundan kurtulmanın yolu erken seçime gitmektir. Derhal hükümetin istifa ederek, Meclis'in kendi kendini feshederek erken seçim kararı alması gerekir. Bugün dünyanın tüm televizyonlarında bu olay sadece yolsuzluk olarak geçmemektedir, Türkiye itibarsızlaşmıştır" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti adına hükümetçe alınan tüm kararların artık meşruluğunun olmadığını iddia eden Türker, Meclis'te hükümetin bütçe oylamasına milletvekillerinin ret oyu vermesi gerektiğini kaydetti.

-"ANKARA'NIN TEK SOL ADAYI"-

Türker, gündeme ilişkin açıklamalarının ardından DSP Ankara büyükşehir belediye başkan adayının Ankara'daki tek sol adayı olduğunu ifade ettiği Parti Meclis Üyesi Uğur Gürel olduğunu açıkladı.

DSP Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Uğur Gürel ise, "DSP'nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayı olmaktan şeref ve gurur duyuyorum" dedi.

DSP'nin açıkladığı diğer ilçe belediye başkan adayları ise şu şekilde:

"Çankaya Belediye Başkan Adayı Hasan Uğurtürk,

Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Sezai Yenikaya,

Altındağ Belediye Başkan Adayı Kemal Koçer,

Güdül Belediye Başkan Adayı Mustafa Çalışkan."

Kaynak: ANKA / Güncel

Masum Türker Halk Bankası Dsp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title