Haberler

Başarılı bir aşının yaygın kullanımına kadar koronavirüse bağlı ölümler 2 milyona ulaşabilir

Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan, koronavirüse karşı başarılı bir aşının yaygın kullanımına başlanana kadar Kovid-19'a bağlı ölümlerin dünya çapında 2 milyona ulaşabileceğini açıkladı.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 991 binden fazla insan yaşamını yitirdi, 32 milyonu aşkın insan ölümcül salgına yakalandı. Koronavirüse karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü'nden salgınla ilgili korkutan bir açıklama geldi. DSÖ Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan bugün yaptığı açıklamada, Kovid-19'a karşı başarılı bir aşının yaygın kullanımına başlanana kadar koronavirüse bağlı ölümlerin dünya çapında 2 milyona ulaşabileceğini ifade etti.

"SALGINA KARŞI BİRLİKTE HAREKET EDİLMEZSE SAYI DAHA DA FAZLA OLABİLİR"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan bugün yaptığı açıklamada, Kovid-19'a karşı başarılı bir aşının yaygın olarak kullanılacağı güne kadar koronavirüse bağlı ölümlerin dünya çapında 2 milyona ulaşabileceğini ifade etti. Ryan, salgına karşı birlikte ve uyumlu hareket edilmemesi halinde bu sayının daha da fazla olacağını aktardı. Ryan, "Bunu yapmazsak bahsettiğiniz sayı sadece hayal edilebilir değil, ne yazık ki çok muhtemel" dedi.

Başarılı bir aşının yaygın kullanımına kadar koronavirüse bağlı ölümler 2 milyona ulaşabilirDSÖ Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan

"VİRÜS GENÇLER ARASINDA YAYILMAYA BAŞLADI"

Tüm dünyada kısıtlamaların ve tecritlerin hafifletilmesinin ardından virüsün gençler arasında yayıldığına dikkat çeken Ryan, vaka sayılarındaki artış nedeni ile gençlerin suçlanmaması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (45)

Ferah:

Şerefsizler işiniz gücünüz korku pompalamak. Kurduğunuz tuzağa düşersiniz inşallah. Allah nurunu tamamlayacak tek korkunuz bu adiler

21
3
yanıtYanıtla
shef:

Bakıyorum da DSÖ hakkında herkes aynı fikirde. söylemlerinde korkudan başka bir şey yok. çözüm noktasında SIFIRlar . sadece korku ve diz çöktürmek. . . Bu örgüt sağlık dışında her şeye yarıyor. . . .

12
3
yanıtYanıtla
Sibel:

Virus degisken mutasyona ugruyor bir asi bulabilmek icin virusu tanimak lazim buda en az 18 ay surer. Bu Aralikta 12 ay olucak. Dunya bu asinin ustune calisiyor fakat asiyi olanlar ve hastaligi gecirenlere yine virus bulasiyor. Yani gecirdim diye bagisiklik kazanamiyorsun. Evet haklisin dunya caresiz !

yanıt0
yanıt0
...:

normal ölümler de o zamana kadar milyonları geçebilir. . kelime oyunlarınızdan bıktım artık!

9
6
yanıtYanıtla
vtd:

aşı olun cart curt etmeyin diyorr korku yayıyor müptezel

13
1
yanıtYanıtla
burak:

dünyanın yükü agır bence 2. 5 3 milyarı ölmesi lazım

8
6
yanıtYanıtla
kaf-ı Türki:

sizi önden alalım efem

yanıt1
yanıt0
Aakyol:

Senden başlasın.

yanıt0
yanıt0
kaf-ı Türki:

zorunlu aşı istemiyoruz . insan bedenine rıza olmadıkça müdahale edilemez .

yanıt1
yanıt0
Anıl:

Aynen kanka bi ön ayak olup intaar etsene

yanıt1
yanıt0
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title