Haberler

Dörtyol'da Narenciye Üreticilerine Ücretsiz İlaç

Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Akdeniz meyve sineğiyle mücadelesi kapsamında bin 700 narenciye üreticisine ilaç dağıtımı yaptı.

Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Akdeniz meyve sineğiyle mücadelesi kapsamında bin 700 narenciye üreticisine ilaç dağıtımı yaptı.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde yapılan dağıtım töreninde, narenciyenin bölgede önemli gelir kaynağı olduğunu söyledi.

Narenciye üretiminin daha bilinçli yapılması ve ürün kaybına neden olmaması için Akdeniz meyve sineğine karşı ilaç dağıtımının yapıldığını ifade eden Soytürk, yapılan ilaçlama sayesinde üreticilerin kaliteli ürünlerle ihracat yapacaklarını belirtti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi de bölgede büyük bir bölümü ihracata giden narenciyenin sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Üretim konusunda üreticinin karşılaştığı en büyük sıkıntının Akdeniz meyve sineği olduğunu ifade eden Tüfekçi, şöyle devam etti:

"Bu zararlı böcekle üreticilerimiz topluca mücadele etmeli. Tek başına mücadele bir işe yaramaz. Bundan yola çıkan bakanlığımız bu sinek ile mücadele başlattı. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de uygulanacak bu projenin şimdilik pilot olarak seçilen bu bölgemizde uygulanıyor. Projenin bir ayağı üreticilerimize ücretsiz ilaç dağıtmak, diğer ayağı ise eğitimdir."

Konuşmaların ardından dağıtım yapıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Aydın Tüfekçi Akdeniz Dörtyol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title