Haberler

Dört Eski Bakanın Yüce Divan'a Gönderilmemesi Kararı

MHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi Mesut Dedeoğlu, dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi kararıyla ilgili olarak, "Sayısal çoğunlukla Yüce Divan'a göndermediler ama vicdanlarda hiçbir zaman aklanmayacaklar" dedi.

Dedeoğlu eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in Yüce Divan'a gönderilmemesi kararının ardından Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Dört eski bakanın mahkemeden kaçırıldığını ifade eden Dedeoğlu, "Bugün TBMM'nin yaşamaması gereken, vicdanların sızladığı bir gün. Bunu siyasetin hukuka müdahalesi olarak telakki ediyoruz. TBMM gelecek nesillere de çok kötü örnek gösterdi" diye konuştu.

Bağış, Çağlayan, Güler ve Bayraktar'a Yüce Divan'a gitme ve aklanma imkanı verilmesi gerektiğini dile getiren Dedeoğlu, "Vicdanlar, sorumluluklar maalesef yara almıştır. Yüce Divan'a gitmeme noktasında en çok, toplanan delillerin hukuka aykırı olduğu savunuldu. Bu bizi çok yaraladı. Deliller tapeler, ayakkabı kutuları içindeki milyon dolarlar, kasalar, kendi aralarındaki konuşmalarıydı. Bunları yok hükmünde saydılar. AKP milletvekilleri dört bakanın avukatlığını yaptılar" dedi.

MHP'nin anayasal haklarını sonuna kadar kullanarak, dört eski bakanın Yüce Divan'a gitmesi için çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayan Dedeoğlu, şunları söyledi:

"Sayısal çoğunlukla Yüce Divan'a göndermediler ama gönüllerde, vicdanlarda hiçbir zaman aklanmayacaklar, hiçbir zaman rahat uyuyamayacaklar, seçim bölgelerine rahatlıkla gidemeyecekler. Dört bakanı ikinci kez töhmet altında bıraktılar. Buradan anlaşılıyor ki korktukları bir nokta var, ucu başkalarına dayanacak, işin rengi büyüyecek. Başından beri komisyonu kurmak istemediler. Kurdular, çalıştırmak istemediler. 7 aydır çalışan komisyon sadece 12 kez toplandı. Birçok yazılı dilekçelerimiz var, komisyon başkanı hiçbirini ciddiye almadı. Bugünü '17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarını saklama günü' olarak değerlendiriyoruz."

Dedeoğlu, bir soru üzerine, toplantıda üyelerin deliller üzerinde konuştuğunu anlatarak, "Konuşma tapeleri, videolar, para kasaları, para sayma makinaları, ayakkabı kutuları. Kendilerinin ve birinci derece yakınlarının hesaplarına yatmış milyon dolarlar, milyon avrolarla ifade edilen paraların nereden geldiğine cevap veremediler. Gayrimenkullerinde çok büyük artış var. Bundan iyi delil olabilir mi?" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mesut Dedeoğlu Egemen Bağış Çağlayan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title