Haberler

Dolardaki düşüş sonrası yapılan en kapsamlı seçim anketi! Oylarını artıran tek parti var

Güncelleme:

30'u büyükşehir olmak üzere 60 il ve bu illere bağlı ilçelerde gerçekleştirdiği seçim anketinde AK Parti'nin oy oranı yüzde 30.4, CHP'nin oy oranı yüzde 22.1, MHP'nin oy oranı yüzde 7.1, HDP'nin oy oranı ise yüzde 8.7 olarak belirlendi. Ankette 2018 seçimlerine göre; oylarını artıran tek parti ise yüzde 14.2 ile İYİ Parti oldu.

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, konuk olduğu bir programda 20 - 27 Aralık tarihleri arasında yapmış oldukları son seçim anketine ilişkin verileri paylaştı.

DOLARIN DÜŞÜŞÜ SONRASI YAPILAN EN KAPSAMLI ANKET

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2 hafta önce açıklanan ve doların düşüşüne neden olan kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi sonrasında yapılan ilk kapsamlı seçim anketi, 2 bin 850 kişi ile 30'u büyük şehir olmak üzere 60 il ve bu illere bağlı ilçelerde gerçekleştirildi.

AK PARTİ YÜZDE 30.4, CHP YÜZDE 22.1 ALDI

Doların 18 liradan 11 lira seviyelerine düştüğü gecenin (20 Aralık) ertesi günü yapılan ankette katılımcılara "Yarın seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Ankette kararsızlar dağıtılmadan önceki sonuçlar AK Parti yüzde 30.4, CHP yüzde 22.1, İYİ Parti yüzde 14.2, HDP yüzde 8.7, MHP yüzde 7.1, DEVA Partisi yüzde 3.1, kararsız yüzde 6 olarak belirlendi.

Dolardaki düşüş sonrası yapılan en kapsamlı seçim anketi! Oylarını artıran tek parti var

2018'E GÖRE OYLARINI ARTIRAN TEK PARTİ İYİ PARTİ OLDU

Anketin en ilgi çeken noktası ise İYİ Parti'nin 2018 oylarına göre oylarını artıran tek parti olması oldu. DEVA Partisi'ndeki yükselişe de dikkat çeken Kulat, "AK Parti'nin azalan oyları nereye gidiyor? AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında kayda değer bir geçirgenlik yok. Kayda değer asıl geçirgenlik Türkiye'de sağdan sağa, soldan sola şeklinde oluyor. Dolayısıyla AK Parti'nin geçirgenlik gösterdiği parti İYİ Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi olmaya başladı. Son dönemlerde DEVA birazcık daha ön plana çıkmaya başladı." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Haberler

500

Yorumlar (53)

YazıYORUM:

MHP nin oyu çok düşük gösterilirken, İYİ parti hak etmediği oranda tutuluyor. Sağlıklı bir anket olduğunu sanmıyorum AKP nin oyları da en az yüzde 43 tür.

330
1923
yanıtYanıtla
Amokachi:

Aynen aynen kardeş. C oyu daha rüyanda görürsün sen. O senin dediğin rakam, zam oranıdır.

yanıt608
yanıt136
Mehmed Yusuf ÖZDEMİR:

Like-dislike oranın öyle demiyor ama

yanıt23
yanıt5
Çınar Saraç:

MHP artık akp oldu oy düşmesi gayet doğal bence yüzde 2 bile onlar için fazladır

yanıt74
yanıt19
Bilir Kişi:

Mehmed Yusuf ÖZDEMİR: Burada ki like-dislike oranlarına bakacak olursak işimiz iş :) sen seçim zamanı like-dislike oranlarını görünce, gel yine burada ki like-dislike oranlarını tartışalım olur mu? :D bu millet teröristlerle iş birliği yapanlara like mı veriyor yoksa dislike mı veriyor görürüz :)

yanıt11
yanıt40
afi bingol:

bu anket şirketi iyi partili kesin))

223
394
yanıtYanıtla
BYVEGAS:

akapeli olmadığı rüşvet almadığı kesin

yanıt30
yanıt9
Muharrem Akkaya:

Bu anketler le sadece kendinizi kandırıyorsunuz. Ak parti oyları hiçbir zaman buralara düşmedi. Meral in de ne aldığını göreceksiniz.

124
461
yanıtYanıtla
Haydar:

Bahçeli ve kılıçdaroğlu siyaseti bıraksın ikiside partisine zarar veriyor.Kılıçdaroğlu oldukça Chp ne uzar ne kısalır Bahçelide Mhp yi bitirdi zaten.

417
109
yanıtYanıtla
Prens Kâmil :

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nu aynı kefeye koymak da.. Kılıçdaroğlu'nun istikrarlı bir çizgisi, Bahçeli'nin de pervane gibi dönen eğrileri varken..

yanıt276
yanıt122
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title