Haberler

    Doğum Sonrası Anne Estetiği: Vajina Daraltma Ameliyatı

    Güncelleme:

    Normal doğum sonrası vajina kaslarında genişleme ve sarkma oluşabilir. Op. Dr. Esra Çabuk Cömert, doğum sonrası anne estetiği denilen vajina daraltma estetiğini anlattı.

    Vajinanın genişlemesinin en önemli nedeni normal doğumdur. Normal doğum sırasında bebeğin doğabilmesi vajinada genişleme olur. Ayrıca normal doğumda doğum kanalının aşırı derecede gerilip zorlanmasıyla epizyotomi adı verilen cerrahi kesiler yapılması da gerekebilir. Doğumun ardından bu kesilerin düzgün dikilmemesi, çok sayıda doğum yapmak ve kilolu bebek doğurmak vajinanın gevşemesine ve genişlemesine neden olur.

    VAJİNA GENİŞLİĞİ CİNSEL HAYATI ETKİLER

    Vajinanın genişliği özellikle cinsellikte çiftlerin sıkıntı çekmesine neden olur. Vajinada his kaybına ve yeterince nemlenmediği için acı hissedilmesine yol açar. Bu durum özellikle kadınlarda cinsel isteksizliğe de yol açar. Günümüzde ameliyatsız ve ameliyatlı teknikler ile vajina daraltma operasyonları başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.

    VAJİNA DARALTMA ESTETİĞİ TÜRLERİ

    Vajina daraltma estetiği olan vajinoplasti, vajina genişlemesi sorunu olan, tekrar anne olmayı düşünmeyen ve genel sağlığı yerinde olan tüm kadınlara uygulanabilir. Vajinoplasti ameliyatı tam teşekküllü bir hastanede lokal ya da genel anestezi altında yapılır. Ortalama 1 saat süren operasyonla vajina arka duvarından bir bölüm alınır, gevşeyen vajina iç kasları sıkılaştırılır ve kesilen kenarlar birbirine dikilerek işlem tamamlanır. Duruma göre vajina daraltma estetiğinin yanı sıra vajina ve vulvadaki şekil bozuklukları da giderilir. Hasta ameliyattan 3 - 4 saat sonra rahatlıkla evine gidebilir.

    İYİLEŞME SÜRECİ KISA SÜRER

    Vajina estetiğinin ardından neredeyse hiç ağrı olmaz. Hasta birkaç günlük bir istirahatin ardından normal yaşantısına hemen devam edebilir. Ameliyatta kendiliğinden kaynayan dikişler kullanıldığı için dikişlerin alınmasına gerek olmaz. Operasyondan sonra ortalama birkaç hafta cinsel perhiz uygulanması gerekebilir. Herhangi bir yan etkisi olmayan bu ameliyat ile normal ve sağlıklı bir vajinaya rahatlıkla sahip olabilirsiniz. ve evlilik yaşamınıza daha sağlıklı ve mutlu bir şekilde devam edebilirsiniz.

    Kaynak: Hürriyet / Yaşam

    Sağlık Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (8)

    Bengü Nida Şahin:

    Fiyat nedir

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Ezgi:

    Devlet hastaneleri yapiyormu ve ucret aliniyormu aliniyorsa nekadardir ucret

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yasam Baloncuğu:

    Evet yapiyolar ben bu gun yaptirdim

    yanıt0
    yanıt0
    yagmur cetinkaya:

    dogum doktorami bas vurmak.lazim lutfen yardim

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Fatma günduz:

    Evet dogum doktoruna basvurmak gerekiyor

    yanıt0
    yanıt0
    Fatma günduz:

    Evet

    yanıt0
    yanıt0
    Ezgi kaplan:

    Fiyatı ne kadar

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Ezgi kaplan:

    Fiyatı ne kadar

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title