Haberler

Doğu Karadenizli Balıkçıların Gözü Denizde

Doğu Karadeniz'de kıyı balıkçıları, yeni av sezonuna teknelerinin bakım ve onarımını yaparak hazırlanıyor.

GÜLTEKİN YETGİN - Doğu Karadeniz'de kıyı balıkçıları, yeni av sezonuna teknelerinin bakım ve onarımını yaparak hazırlanıyor. Balıkçıların çoğu, avlanmak için balığın bollaşmasını bekliyor.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av sezonunun sona ermesinin ardından barınaklara çekilen teknelerde bakım ve onarıma devam edildiğini söyledi.

Bakımı biten teknelerden bazılarının denize indirildiğini belirten Arslan, av yasağının kıyı balıkçılarını kapsamadığını anımsattı.

Arslan, denizde avlanacak miktarda balık olmadığını ifade ederek, balıkçıların özellikle istavrit ve mezgitin artacağı zaman dilimini beklediğini vurguladı.

Sezona eylülde palamut avıyla başlanacağına işaret eden Arslan, "Şu anda bir şey avlayamıyoruz çünkü balık yok denecek kadar az. Bazı yerlerde çaparilere az miktarda istavrit vuruyor." dedi.

"Palamut henüz Doğu Karadeniz'de oltaya vurmadı"

Arslan, geçmiş yıllarda bu dönemde mezgit avlandığını ancak bu yıl onda da verimin olmadığını aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

Geçmiş yıllarda bu dönemde mezgit avlardık ancak bu yıl mezgitte de verim yok. Ancak geçmiş yılları göz önünde bulundurursak bu konuda çok da umutlu değilim. Geçen yıl bu zamanlarda palamut Karadeniz'in tamamında görülmüş, çaparilere vurmuştu. Şu ana kadar Batı Karadeniz'in bazı kesimlerinde az miktarda göründü ama Doğu Karadeniz'de henüz oltaya vurmadı."

Balıkçılar olarak, palamutun çapariye vurduğu zamanı baz alarak o yıl balığın bol olup olmayacağı tahmininde bulunduklarını anlatan Arslan, "Palamut ne kadar çapariye erken vurursa o yıl balık bol olacak demektir. Biz de palamutun çapariye vurmasını bekliyoruz ama çok da umutlu konuşamıyoruz." diye konuştu.

Arslan, denizlerde istavritin az miktarda görüldüğünü de belirterek, "Denize açılan kıyı balıkçıları ihtiyaçları kadar balık avlıyor. Ticari anlamda avlanacak kadar balık yok. Umarım bu sezon tahminlerimizin dışında bolluk olur da bereketli bir sezon geçiririz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Doğu Karadeniz Hamdi Arslan Piraziz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title