Haberler

Doğu'daki elektrik arıza ekipleri yükseklik korkusunu 12 metrelik direklerde voleybol oynayarak yeniyor

Güncelleme:

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 7 il, 58 ilçede görev yapan elektrik arıza ekiplerinin, özgüven kazanmak ve yükseklik korkusunu yenmek için verilen eğitimlerde hem at binmesi hem de 12 metrelik aydınlatma direklerinin tepesinde voleybol oynaması renkli görüntüler oluşturuyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 7 il, 58 ilçede görev yapan elektrik arıza ekiplerinin, özgüven kazanmak ve yükseklik korkusunu yenmek için verilen eğitimlerde hem at binmesi hem de 12 metrelik aydınlatma direklerinin tepesinde voleybol oynaması renkli görüntüler oluşturuyor.

Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinden (Aras EDAŞ) yapılan açıklamaya göre, kurumda görev yapan 800 elektrik teknikeri ve işçi, sahada rahat çalışabilmesi için sürekli eğitimden geçiriliyor.

Eğitimler kapsamında bir yandan direk taşıma bir yandan da ata binme eğitimi verilen işçiler, bu çerçevede 12 metre yüksekliğindeki aydınlatma direklerinin tepesine tam teçhizatlı çıkartılarak da burada karşılıklı voleybol oynuyor.

Bu ve benzeri eğitimler, Doğu Anadolu'nun zorlu arazi şartlarında özellikle kış aylarında işçilerin hem en ücra noktalara ulaşması hem de özgüven kazanıp yükseklik korkusunu yenmesi için her yıl veriliyor.

Kurumun eğitim merkezinden yapılan eğitimlerle bir taraftan işçiler sahaya hazırlanırken diğer taraftan da renkli görüntüler ortaya çıkıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen şirketin genel müdürü Fikret Akbaş, kurum olarak personel eğitimlerine önem verdiklerini söyledi.

Sorumlu oldukları illerde arızlara anında müdahale etmek için 7 gün 24 saat ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu ifade eden Akbaş, bunları yaparken de personelin eğitimine önem verdiklerini belirtti.

Ekiplerin tehlikeli iş kolunda çalıştığına dikkati çeken Akbaş, şunları kaydetti:

"Biz arkadaşlarımıza düzenli olarak eğitimler verdiriyoruz. Bu eğitimlerle kişisel ve mesleki becerilerini geliştirmeye gayret ediyoruz. Her sene bununla ilgili ciddi bütçeler ayırıyoruz. 2020 yılında 2 milyona yakın bir eğitim bütçesi harcamıştık. Bu sene bunu yüzde 50 artırarak 3 milyona yaklaştırdık. Geçen sene 100 bin adam/saat eğitim verilmişti. Bu sene bunu da 140-150 bin bandına çekmeye çalışıyoruz. Kış gelmeden, hava şartları olumsuzlaşmadan arkadaşlarımızı bu şartlara hazırlamamız gerekiyor. Onun için de gerekli eğitimleri veriyoruz."

Akbaş, eğitimler sayesinde direklere çıkmakta tereddüt yaşayan personelin şimdi direk tepelerinde voleybol maçı yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Doğu Anadolu Bölgesi voleybol Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title