Haberler

Doğal Sabunlar Şampuanların Tahtını Sallıyor

Güncelleme:

Tüketim çağının getirdiği alışkanlıklardan biri olan şampuan kullanımı, tahtını el yapımı doğal sabunlara kaptıracak gibi. Her cilt ve saç türü için farklı seçeneği olan el yapımı sabunlar, doğadan gelen şifayı banyolara taşıyor.

ÇOK SAYIDA ÇEŞİDİ VAR

Defne yaprağı, ardıç katranı, bal-yulaf, bıttım, çay ağacı, eşek sütü, zeytinyağı, kekik keçi sütü, lavanta, argan ve gül yaprağı gibi çeşitleri her zevke hitap eden el yapımı doğal sabunlarla artık yeni bir banyo devri başlıyor.

KİMYASAL İÇERMİYOR

El yapımı doğal sabunlardan farklı olarak saç ve cilt sağlığını koruyucu etkiler gösteriyor. Şampuanların içeriğinde bulunan kimyasal içerik nedeniyle tüketiciler şampuan kullanımından çekinirken el yapımı doğal sabunlar naturel özelliği ile bu riski ortadan kaldırıyor.

Doğal Sabunlar Şampuanların Tahtını Sallıyor

SAĞLIK İÇİN FAYDALI

El yapımı doğal sabunların sağlık üzerinde gösterdiği etkilere yakındna baktığımızda tahriş olmuş cildi onarır ve yenileme, saçın daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlama, ayak derisini yumuşatarak çatlakların azalmasını sağlama, akneleri giderme, cilt yüzeyindeki kan akışını artırma ve saçlara canlılık verme, gibi etkileri görüyoruz.

Doğal Sabunlar Şampuanların Tahtını Sallıyor

EL YAPIMI DOĞAL SABUNLAR TREND OLDU

Bitkisel sabun üreticisi The Soap Factory'nin marka kurucusu Hacer Aydın, el yapımı doğal sabun ürünlerine olan ilgi hakkında konuştu. "Alternatif tıp yöntemlerinin trend haline gelmesi, sağlıklı yaşam alışkanlıkları konusunda bilincin artması ve tüketicinin sağlıklı ürünlere yönelme eğilimi gibi faktörler, doğal sabunların trend haline gelmesini sağladı. Son dönemde yükselen doğal el yapımı doğal sabun satış grafiğimizin 2019'da daha da hızlanması bunun en somut örneğidir" dedi.

KULLANANLARIN SAYISI HIZLA ARTIYOR

Gaziantep'te yıllardır baba mesleği olan sabunculuk yapan ve bu işin son yıllarda revaçta olduğunu vurgulayan Sabuncu Baba Mehmet Hakan Çicek, "Baya zamandır bu işi yapıyorum ve bu iş bize babadan kalma bir iş. Çok fazla sabun çeşidimiz var burada yani saya saya bitiremeyiz. Buradaki sabunları genellikle rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza satıyoruz. Yani özellikle egzama, sedef, mantar ve saç dökülmesi gibi gibi pek çok hastalık için şifa oluyor bu sabunlarımız. Onun dışında Siirt'ten getirdiğimiz ve çok tercih edilen bıttım sabunu var. Hatay'dan defne getiriyoruz. Yani çeşit çeşit bitkilerden, meyvelerden, bitkisel yağlardan yapılmış şifa kaynağı sabunlarımız var" dedi.

Doğal Sabunlar Şampuanların Tahtını Sallıyor

Bazı sabunların özellikle daha çok tercih edildiğini ve bunun farklı sebepleri olduğunu açıklayan Çiçek, "En çok tercih edilen sabunlar defne, zeytinyağı ve bıttım sabunlarıdır. Bunlar özellikle banyo yapılırken tercih ediliyor. Çünkü bunlar şampuanlara göre daha sağlıklı ve değerlidir. Ayrıca cilt için de farklı farklı sabunlar yapıyoruz. Yani pirinçten, keçi sütünden, inci tozundan ve son günlerde çok tercih edilen eşek sütü sabunu yapıyoruz ciltler için. Özellikle eşek sütü sabunu egzamaya ve cilt lekelerine çok çok iyi geliyor" diye konuştu.

(İLANDIR)

Kaynak: Haberler.com / Güzellik

Güzellik Kadın Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title