Haberler

    Doğal Oda Kokusu Nasıl Yapılır?

    Evinizin farklı odalarına içinizi ısıtan farklı bir hava katmak, yaşam ortamınızı daha cazip kılmak için oda kokuları oldukça faydalıdır. İçinize çektiğiniz kokunun sağlıklı ve doğal olduğundan emin olmak içinse doğal oda kokusu yapımını tercih etmek en iyi yoldur. Kişisel zevklerinize ve tercihlerinize uygun olarak belirleyebileceğiniz malzemelerle, tamamen doğadan gelen kokuları evinize taşımak yaşamınıza keyif katacaktır. Evde doğal oda kokusu yapmak, aynı zamanda boş zamanları renklendiren zevkli bir uğraştır. Evinizde, mutfağınızda

    Evinizin farklı odalarına içinizi ısıtan farklı bir hava katmak, yaşam ortamınızı daha cazip kılmak için oda kokuları oldukça faydalıdır. İçinize çektiğiniz kokunun sağlıklı ve doğal olduğundan emin olmak içinse doğal oda kokusu yapımını tercih etmek en iyi yoldur. Kişisel zevklerinize ve tercihlerinize uygun olarak belirleyebileceğiniz malzemelerle, tamamen doğadan gelen kokuları evinize taşımak yaşamınıza keyif katacaktır.

    Evde doğal oda kokusu yapmak, aynı zamanda boş zamanları renklendiren zevkli bir uğraştır. Evinizde, mutfağınızda her an elinizin altında bulabileceğiniz ya da çarşıdan kolaylıkla temin edebileceğiniz ürünler, size bu konuda yardımcı olabilir. Evinizin güvenle güzel kokması için doğal oda kokusu nasıl yapılır ayrıntılar ile açıklayalım.

    Doğal oda kokusu yapmak için kullanabileceğiniz malzemeler:

    Doğanın hoş bir aroma verdiği çeşitli ürünler oda kokusunu evde yapmak için rahatlıkla kullanılabilir. İsteğe göre bu malzemelerden her biri tek başına ya da birkaçı bir araya getirilerek değerlendirilebilir. Kullanılabilecek doğal ürünler şöyle sıralanabilir:

    Portakal ve kabukları

    Limon ve kabukları

    Nane, reyhan, kekik gibi yapraklı bitkiler

    Tarçın

    Vanilya

    Kokulu ağaç dalları

    Defne yaprakları

    Kahve çekirdekleri

    Lavanta

    Karanfil

    Doğal aromatik yağlar

    Doğal oda kokusu yaparken kullanabileceğiniz diğer araç gereçler:

    Doğal malzemelerin kokularından evinizde yararlanmak için, bazı gereçleri de kullanmanız gerekecektir. Dekoratif özelliklerini de dikkate alarak, farklı materyalleri doğal kokuların üretiminde ve kullanımında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu gereçlere bazı örnekler:

    Vazo

    Cam şişeler

    Cam kavanozlar

    Kaseler

    Bambu çubukları

    Odalarınız sağlıklı kalsın, mis gibi koksun

    Kabuklarından yararlanmak için, portakalı yarım olarak kesip içini çıkardıktan sonra, içerisine küçük mumlar yerleştirerek kullanabilirsiniz. Portakal, limon gibi kokulu malzemenizi bir tencerede karanfil ile beraber kaynatıp daha sonra cam bir kavanozun içerisine bu malzemeyi yerleştirebilir, odanızda bu kavanozu bulundurabilirsiniz.

    Kokulu ağaç dallarını vazoya yerleştirip değerlendirebilirsiniz. Kaselere kahve çekirdekleri yerleştirip odanızda bir köşeye bu kaseleri koyabilirsiniz. Güzel kokulu limonları dilimleyerek dilediğiniz kokulu otlarla beraber kaynatabilirsiniz. Elde ettiğiniz mis kokulu malzemeyi yine zevkinize uygun cam bir kabın içerisinde bulundurabilirsiniz.

    Oda kokularını hazırladığınız kapların içerisine bambu çubuklar ve defne yaprakları yerleştirip kokunun yayılmasını kolaylaştırabilirsiniz. Öte yandan doğal aromatik yağlar da oda kokunuzu yapmanız için ideal malzemelerdir. Doğal aromatik yağı, aynı ölçüde karbonatla karıştırıp içerisine çok az su ilave ederek harika bir koku elde edebilir, bu kokuyu bir sprey şişesinin içerisinde tutup dilediğinizde odanıza sıkabilirsiniz.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Emlak Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title