Haberler

Diyarbakır İnsan Hakları Anıtı'ndaki İnsani Hakları Bildirgesinin Yazılı Olduğu Levhalar ve...

Diyarbakır İnsan Hakları Anıtı'ndaki İnsani Hakları bildirgesinin yazılı olduğu levhalar ve güvercin figürleri söküldüİnsan Hakları Anıtı'ndaki "İnsani Hakları bildirgesinin" yazılı olduğu levhalar ve "güvercin" figürleri söküldüDİYARBAKIR'ın merkez Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı'nda...

Diyarbakır İnsan Hakları Anıtı'ndaki İnsani Hakları bildirgesinin yazılı olduğu levhalar ve güvercin figürleri söküldü

İnsan Hakları Anıtı'ndaki "İnsani Hakları bildirgesinin" yazılı olduğu levhalar ve "güvercin" figürleri söküldü

DİYARBAKIR'ın merkez Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı'nda bulunan İnsan Haklar Anıtı'ndaki "İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi" maddelerinin yer aldığı metal levhalar ve barışı temsil eden güvercin figürleri kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yerinden söküldü.

Merkez Bağlar ilçesinde vatandaşların yoğun olarak kullandığı Koşuyolu Parkı'nda bulunan İnsan Hakları Anıtı'ndaki 'İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin yer aldığı metal levhalar ve 'Barış güvercini' olarak bilinen figürler kimliği belirsiz kişi yada kişilerce yerinden söküldü. Sabah saatlerinde parka gelen vatandaşlar, anıtın her iki tarafında bulunan ve üzerinde "İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi2 maddelerinin yazılı olduğu metal levhalar ile barışı temsil edehn güvercin figürlerinin olmadığını fark etti.

Diyarbakır'da insan hakları ve hak ihlalleri ile ilgili bir çok basın açıklamasının yapıldığı yerde bulunan İnsan Hakları anıtı önünde, Sur ilçesinde zarar gören Dört ayaklı minare'de basın açıklamasının ardından, çıkan çatışmada vurularak öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin cenaze töreni yapılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koşuyolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title