Haberler

Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin, "Masum bir Kürt vatandaşın canı 550 sandalyeden daha kıymetlidir.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin, "Masum bir Kürt vatandaşın canı 550 sandalyeden daha kıymetlidir. Maalesef o birkaç sandalye için onlarca Kürt'ün canına kıyıldı, binlercesi mağdur edildi." dedi.

Turgut, beraberinde HÜDA PAR İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve bazı partililerle, saldırının gerçekleştirildiği Bağlar ilçesine giderek, patlamada hasar gören iş yerlerinde incelemelerde bulundu.

Esnaf ve vatandaşlarla görüşen Turgut, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın ardından Suriye ve Halep'i andıran manzaraların ortaya çıktığını söyledi.

"Bunların gayesi bu halkın huzuru değildir"

Gerçekleştirilen terör saldırısını kınayan Turgut, şöyle devam etti:

"Masum bir Kürt vatandaşın kanı, canı 550 sandalyeden daha kıymetlidir. Bu böyle biline. Maalesef o birkaç sandalye için onlarca Kürt'ün canına kıyıldı, onlarcası yaralandı, binlercesi mağdur edildi. Bu kışta evinde kalamadığı için merdiven diplerinde veya enkazın yanında kalanlar vardır."

Turgut, bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, "Halkımızın da bu tür insanların gerçek yüzünü görmesinin zamanı gelmiştir. Bunların gayesi bu halkın huzuru değildir. Kendi örgütsel çıkarları için hareket ediyorlar. Bunların görünmesinde fayda var." ifadesini kullandı.

"Kürt halkı sizin gerçek yüzünüzü görmüştür"

Tanrıkulu ise çukur ve barikatlarla halkın mağdur edildiğini anımsattı.

Son zamanlarda şehir merkezlerini hedef alan bombalı saldırılar yapıldığına işaret eden Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Bunu yapanları, arkasındaki güçleri ve özellikle bölgemizi Suriye ve Irak gibi yapmak isteyen zihniyeti lanetliyoruz. Bu mazlum Kürt halkına yapılacak olan en büyük kötülüktür. Lütfen halkımızın yakasından elinizi çekin. Kürt halkı sizin gerçek yüzünüzü görmüştür. Sizin amacınız Kürtlerin meşru hakları değildir. Belki Türk solunun devrim fantezilerini uygulamak veya emperyalist ülkelerin gizli ajandalarını yerine getirmek için bu tür eylemler yapıyorsunuz."

Tanrıkulu, patlamadan dolayı mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Turgut Diyarbakır PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title