Haberler

Diyarbakır'da 'Hayat Boyu Öğrenme' Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Diyarbakır'da 'İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği' toplantısı geniş bir katılım ile gerçekleşti.

Yenişehir İlçesi Mehmetçik İlkokulu toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali yardımcısı Zafer Engin, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, 17 ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri ve Kamu Kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında açılan kursların değerlendirilmesi, önceki yıllara ait Halk Eğitimi Planlama komisyonundan gelen görüş ve önerileri göz önünde bulundurularak yeni yılda açılacak kurslara ait planlamalar yapıldı.

İSTİHDAM VE EĞİTİM İHTİYAÇLARINA REHBER OLDU

Toplantıda konuşan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, Diyarbakır'da 17 ilçe Halk Eğitimi Merkezleri ile farklı kurumlar işbirliğiyle açılan Meslek kurslarında 39 bin 195, Sosyal ve kültürel Kurslarda 27 bin 215, okuma – yazma kurslarında ise 8 bin 990 kursiyerin eğitim gördüğünü belirterek, "Toplamda 75 bin 400 kursiyere eğitim verildi. Hayat boyu öğrenme vatandaşlarımızı istihdama ve eğitim ihtiyaçlarına yönelik kursların açılmasına rehberlik etti" dedi.

Toplantının devamında, Kurs faaliyetleri için Kamu-Kurum ve Kuruluşları ile iş birliği, devam eden kursların denetlenmesi, Aile Eğitim kurslarının açılmasına önderlik, Kamu-Kurum ve Kuruluşları, yerel yönetimler, Özel Kurumlar ve Kuruluşlar, Vakıf ve Dernek, Sendika ve Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılması gibi birçok kararlar alındı.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Halk Eğitimi Merkezi Diyarbakır Yenişehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title