Haberler

Diyarbakır: Ak Parti'li Vekilin, Yanlışlıkla Çağırdığı Belediye Başkanını Salondan Çıkardığı İddiası

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül'ün, daire müdürleriyle görüştürmek üzere davet ettiği muhtarlar arasında "yanlışlıkla muhtar" diye davet ettiği DYP'li belde belediye başkanını salondan çıkardığı iddia edildi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül'ün, daire müdürleriyle görüştürmek üzere davet ettiği muhtarlar arasında "yanlışlıkla muhtar" diye davet ettiği DYP'li belde belediye başkanını salondan çıkardığı iddia edildi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül, merkeze ve Lice İlçesi'ne bağlı köy muhtarlarının sorunlarını dinlemek amacıyla Sağlık İl Müdürlüğü'nde bir toplantı düzenledi. Toplantıda muhtar yerine DYP'li Kaygısız Beldesi Belediye Başkanı'nın kendisini tanıtarak sorunlarını dile getirmesi üzerine Akgül, belediye başkanını toplantı salonundan dışarı çıkardı. İddiaya göre, Diyarbakır merkezi ve Lice İlçesi'ne bağlı yakın köy muhtarını, sorunlarını iletmek üzere daire müdürleriyle görüştüren Milletvekili Akgül, muhtarlarla birlikte gittiği Sağlık İl Müdürlüğü'nde Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat ile görüştü. Daha sonra Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Metin Direk ile görüşen gruptaki muhtarlar, sırayla sorunlarını dile getirmeye başladı. Grupta bulunan Dicle İlçesi'nin Kaygısız Beldesi'nin DYP'li Belediye Başkanı Mustafa Kaçmaz, sırası geldiğinde kendini tanıtarak sorununu dile getirmek istedi. Bu sırada, Kaçmaz'ın sözünü kesen Akgül, başkandan konuşmamasını ve salondan çıkmasını istedi. Akgül'den gösterdiği tepkinin nedenini soran Belediye Başkanı Kaçmaz, "Sabah siz beni telefonla arayarak davet ettiniz. İşte telefonumda arama kaydı duruyor. Şimdi niye susturuyorsunuz? Bunca kişi arasında beni rencide etmeye hakkınız yok" dedi. Akgül ise, "Ben sizi muhtar zannederek çağırmıştım. Lütfen sorununuzu yazılı olarak bana bırakın ve çıkın" dedi. Tartışmanın sürmesi üzerine Milletvekili Akgül, Belediye Başkanı Kaçmaz'ın yanına gelerek kendisini salondan çıkardı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Kaçmaz, Milletvekili Akgül'ün sabah kendisini davet ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Milletvekili Akgül, bu sabah beni telefonla arayarak Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nde toplantı yapılacağını ve beni de orada görmek istediğini söyledi. Geldim ve sıra gelince söz aldım, ancak beni konuşturmadı. Geçen hafta merkez Büyükakören Köyü'nde muhtarlar toplantısı vardı. Ben de bir taziye nedeniyle oradaydım. Orada sorunları dile getirip konuşmuştum. Ben kalktıktan sonra orada benim konuştuklarımın etkisiyle muhtarlar arasında kavga çıkmış ve bir kişi başına aldığı taş darbesiyle yaralanmış. Bence Milletvekili Akgül de, bu olayın etkisiyle beni konuşturmadı, ancak buna hakkı yoktu. Kendisi seçilmiş ise, ben de seçilmiş bir insanım. Beldenin eğitim sorunlarını iletmek için oradaydım."

Milletvekili Akgül ise, köy muhtarlarını sorunlarını iletmek üzere 15 daire müdürü ile görüştürmek istediğini ifade ederek, "Bu şahıs, daha önce sorunlarını bana yazılı olarak iletmişti. Bir daha nutuk çekecekti. Buradaki muhtarların hakkına tecavüz ediyordu" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title