Haberler

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 84. Kuruluş Yıldönümü

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kuruluşunun 84. Yıldönümü Nedeni ile Basın Toplantısı Düzenleyen Müftü Mustafa Balık, Kurumunun Çalışmaları ve Projeleri Hakkında Bilgiler Verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşunun 84. yıldönümü nedeni ile basın toplantısı düzenleyen Müftü Mustafa Balık, kurumunun çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

Müftülük binası toplantı salonunda yapılan toplantıya Müftü Balık ile birlikte Müftü Yardımcıları Hayrettin Tanrıverdi ile Ayten Koç katıldı.

Balık, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Anayasa'nın 136. maddesinde belirtilen konular içerisinde kurulduğunu belirtti.

Ardından yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Müftü Balık, "Koyulhisar ilçesi harici 15 ilçemizde müftü bulunmaktadır. Merkez ve ilçelerde toplam 19 vaiz, il genelinde bin 114 kadrolu ve 39 sözleşmeli imam-hatip, 148 müezzin görevlimiz bulunurken, 129 Kuran kursumuz mevcuttur" dedi.

2007 yılında yapılan projeler hakkında bilgiler veren Müftü Balık, "8 yıl atılı kalmış durumdaki 5 katlı bina müftülüğümüze kazandırıldı. Buranın tadilatı yapılarak, 8 Haziran'da eğitime açılarak, 45 öğrencimiz yatılı olarak kurs görmektedir. Buranın diğer bölümleri ise bayan öğrencilere ayrıldı. Moralibaba Kuran Kursu binası tadilat yapılarak 100 kız öğrenci burada hafızlık dersleri almaya başladı. Yine bin metrekare alan üzerine yatılı 140 kişilik Yatılı Kuran Kursu ve konferans salonunun bulunduğu bina inşaatının kabası 5 ay 10 günde tamamlandı" dedi.

Açıklamasında 2008 yılı projelerini de anlatan Müftü Balık, bu binanın açılışı Ekim ayında yapılması planlanıyor. Bununla birlikte Diyanet İşleri Vakfı Yükseköğretim Kız Yurdu inşaatının temelini de bu tarihte atmayı planlıyoruz. Bu etkinliklere belirtilen tarihte Sivas'a gelecek olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu yapacak" dedi.

Hac ile ilgili organizasyonlardan da bahseden Balık, "Geçtiğimiz yıl Sivas'tan Hac görevini yerine getirmek için 7 bin 98 kişi müracaat etti. Bunlardan 725'i kura sonucu Hac'ca gitti. Ancak bu yıl bir ilki gerçekleştirdik. Uluslar arası uçuşlara açılan Sivas Havaalanı sayesinde hacı adaylarımız Sivas'tan direkt Arabistan'a gidip geldiler. Bu organizasyonlar devam Umre görevi için de devam edecektir. Geçen yıl 720 kişi umreye giderken, bu yıl şu ana kadar 200 müracaat oldu. Bu adaylar da uçakla Sivas'tan gidip gelecekler" dedi.

Müftü Balık, konuşmasının sonunda yaptıkları projelerin bir kısmını kurum olarak karşıladıklarını, büyük kısımlarını da hayırsever vatandaşlar ve kurumlar tarafından karşılandığını belirtti.

Yapılan konuşmanın ardından Müftü Balık tarafından, toplantıya katılan basın mensuplarına Kuran'ı Kerim ve Meali ile bazı kitap ve broşürler hediye edildi.

(İG-SE-Y) 03.03.2008 16:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title