Haberler

Diyanet'in Uyarısına Rağmen Ecrin Popüler İsim

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ikazına rağmen Türkiye'de yeni doğan kız çocuklarına verilen isimler arasında "Ecrin" öne çıkıyor.

Aleyna, Ünzile ve Ecrin... Son yıllarda bu isimler dillerde, anne-baba adaylarının ise akıllarında. Özellikle de Aleyna ve Ecrin adı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre son yıllarda bebeklere 'Ecrin' adı verildi, ona yakın sayıda da Aleyna. Bu isimlere popülerlik kazandıran ise kulağa hoş gelmeleri ve Kur'an-ı Kerim'de geçiyor olmaları.

TÜİK verilerine göre yeni doğan bebeklere konulan en popüler üç erkek ismi 2012 yılında, Berat, Yusuf ve Emir. En popüler üç kız ismi ise Zeynep, Elif ve Ecrin olduğu görüldü. 0-17 yaştaki çocuklar arasında kullanılan en popüler üç erkek ismi Mehmet, Mustafa ve Yusuf iken, en popüler üç kız ismi Zeynep, Elif ve Merve.

ECRİN ÜCRET DEMEK

Kur'an-ı Kerim'de Yasin ve Fetih sûrelerinde geçtiği için tercih edilen Ecrin pek çok ailenin zannettiği gibi Allah'ın mükâfatı değil, 'ücret' anlamına geliyor. Aleyna 'üzerimize', Ünzile ise 'indirildi' manasını içeriyor.

İlahiyatçılar, Kur'an'da geçen her kelimenin isim olarak verilemeyeceği konusunda geçtiğimiz yıllarda uyarılar yapmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title