Haberler

Diyalektik Davranışçı Terapi Grup Beceri Eğitimi

Türkiye'de ilk kez 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeline yönelik, "Diyalektik Davranışçı Terapi Grup Beceri Eğitimi" Trabzon'da verildi.

Türkiye'de ilk kez 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeline yönelik, "Diyalektik Davranışçı Terapi Grup Beceri Eğitimi" Trabzon'da verildi.

Psikolog Elif Ay, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 7 Kasım-27 Aralık 2015 tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonunda gerçekleştirilen programda, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğünde görevli 9 kişiye, terapi grup becerisine ilişkin bilgi aktardı.

Hastane öncesi acil sağlık hizmeti sunumu sırasında yaşanan stres ve baskının doğru yönetilmesini amaçlayan programın belge töreni, İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman'ın makamında gerçekleştirildi.

Buradaki törene Süleyman'ın yanı sıra Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Serdar Küçük, İl Ambulans Acil Servisi Başhekimi Eray Uslu, Başhekim Yardımcısı Ebru Çelik, Psikolog Elif Ay ve kursiyerler katıldı.

Süleyman, burada yaptığı konuşmada, programın Türkiye'de ilk kez Trabzon'da gerçekleştirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Topluma hizmet eden insanların, iletişim noktasında hassasiyet göstermeleri gereken konularda becerilerini geliştirmeleri önemlidir. Sağlık çalışanlarının bu çerçevede becerilerini geliştirmeleri ise daha da anlamlı" dedi.

Trabzon'un sağlık alanında birçok konuda olduğu gibi, bu hizmetle de örnek olduğunu vurgulayan Süleyman, "Eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen Serdar Küçük, Ebru Çelik'e ve kurumumuza yardımcı olan Psikolog Elif Ay'a teşekkür ediyorum. Eğitimin, hazırlanacak proje ile tüm 112 personeline verilmesini planlıyoruz" diye konuştu.

Psikolog Elif Ay, Türkiye'de ilk kez psikologlara yönelik diyalektik davranış terapisinin, Temmuz 2015'te yurt dışından gelen eğitmenler tarafından İstanbul'daki bir üniversitede gerçekleştirildiğini söyledi.

Diyalektik davranış terapisinin, bireylerde duygu durum dalgalanmalarını azaltmak ve zor durumlarla baş etmek için gerekli becerileri kazandırmayı hedeflediğine dikkati çeken Ay, "Bu organizasyonla, Türkiye'de 112 acil sağlık çalışanları açısından ilk kez diyalektik davranış terapisine yönelik grup terapisinin teorik ve pratik uygulamasını gerçekleştirmiş olduk" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Süleyman ve diğer ilgililer, katılımcılara belge verdi

Kaynak: AA / Sağlık

Ebru Çelik Elif Ay Trabzon Türkiye Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title