Haberler

Diyabetik Ayak, Multidisipliner Tedavi Gerektiriyor

Diyabetik Ayakta, Tedavinin Multisipliner Yaklaşımla Yapılması Gerektiği Belirtildi.

Diyabetik ayakta, tedavinin multisipliner yaklaşımla yapılması gerektiği belirtildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi'nde "Diyabetik Ayak" konulu hasta bilgilendirme seminerinde OMÜ Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demir ile Yrd. Doç. Dr. Nuriye Fışgın katılımcıları bilgilendirirken, merak ettikleri soruları da cevapladı.

Yrd. Doç. Dr. Nuriye Fışgın, diyabetik ayağın, hastanın yaşam kalitesini belirgin şekilde azalttığını belirterek, "Diyabetik ayak, insan yaşamını tehdit eden ve sosyoekonomik maliyeti arttıran, dünyada ve ülkemizde de halen ciddiyetini koruyan diyabetin önemli bir komplikasyonudur" dedi.

Diyabetik hastaların yüzde 5 ila 15'inin hayatlarının bir evresinde organ kesilmesine maruz kaldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demir ise, "Diyabetik hastalar diyabeti olmayan hastalara göre ayağının herhangi bir kısmının kesilmesi açısından 40 kat daha fazla riske sahiptir. Diyabetik ayak tedavisi mutlaka multidisipliner bir yaklaşımla tedavi edilmelidir. Ayaklarda diyabete bağlı yara olan hastalar tedavisini ihmal etmemelidir. Ayrıca, bu hastalar ayak bakımlarını bilmeli ve oluşabilecek problemleri önemseyip sağlık kuruluşlarına başvurmalıdır" diye konuştu.

(AG-SA)

26.04.2007 18:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title