Haberler

Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi'nin "Mehmet Akif ve İstiklal Marşı" özel sayısı yayınlandı

Güncelleme:

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından yılda iki kez yayımlanan uluslararası hakemli dergi, Dil ve Edebiyat Araştırmaları'nın "Mehmet Akif ve İstiklal Marşı" başlıklı özel sayısı okurlarla buluştu.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından yılda iki kez yayımlanan uluslararası hakemli dergi, Dil ve Edebiyat Araştırmaları'nın "Mehmet Akif ve İstiklal Marşı" başlıklı özel sayısı okurlarla buluştu.

Yayın hayatına 2010 yılında başlayan derginin bu sayısında, geçen yıl İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı olması dolayısıyla akademik çevrelerden takdir gören 15 makale yer aldı.

Beşeri-sosyal bilimler türündeki derginin editörlüğünü İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koçak üstleniyor.

Yayın dili Türkçe olan dergiye, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça ve Farsça dillerinin yanı sıra Azerbaycan, Kazak, Kırgız, Özbek, Tatar Türkçelerinden makaleler de kabul ediliyor.

Dil ve Edebiyat Araştırmaları dergisine hem basılı hem de TÜBİTAK-ULAKBİM çatısı altında "DergiPark" üzerinden elektronik ortamdan ulaşılabildiği gibi sayıların tamamı "dergipark.org.tr" sitesinden, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi uygulamalarından, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin resmi sitesi "tded.org.tr"den de ücretsiz okunabiliyor.

Derginin bu özel sayısında "Milli Mücadele Sürecinde Mehmet Akif ve İstiklal Marşı" başlıklı makaleyi Prof. Dr. Abdullah Uçman kaleme alırken, ayrıca Prof. Dr. Hasan Akay'ın "İstiklal Marşı: O Benim Milletimin Yıldızıdır, Parlayacak! / İlk Dizeyi Temsil ve Tevfik Kavramları Bağlamında Okumak", Prof. Dr. Mustafa Kaçalin'in "Safahat'tan Türkçe Sözlük'e Katkılar", Prof. Dr. Baki Asiltürk'ün "Hayata Tutulan Ayna: Yansıtmacı Tekniğin Mehmet Akif Ersoy'un Şiirlerindeki Görünümü" başlıklı yazısının yanı sıra birçok makale yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Edebiyat İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title