Haberler

Dha İstanbul - Şişli'yi Kokutan Eylem..sendika"Kazanımlarımızı Yok Etmek İstediler" Derken...

Ezgi ÇAPA / İstanbul, DHA

İstanbul'da yıllar sonra bir işçi eyleminde çöp toplamama yöntemine başvuruldu. Yaz sıcağında vatandaşlar kötü kokular ve çöp yığınlarıyla karşı karşıya kaldı.

Şişli Belediyesi'ne ait Kent-Yol şirketinin personel alımı ihalesine sokulmadığını iddia eden Kent-Yol işçileri iş bıraktı. Şişli Belediyesi'nin Feriköy'de bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü'ndeki çöp araçlarının çıkışına izin vermedi. Belediye önünde toplanan işçiler yarına kadar bir anlaşma sağlanmazsa, sabah İstanbul'dan Ankara'ya doğru 25 gün sürecek bir yürüyüşe başlayacaklarını duyurdu. Şişli Belediyesi ise Kent-Yol'un ihaleye katılma şartları taşımadığı için ihaleye alınmadığını savunarak, işçilerin herhangi bir hak kaybına uğramayacaklarını ya da işsizlikle karşılaşmayacaklarını belirtti.

İHALENİN SONUCUNU BELEDİYENİN ÖNÜNDE BEKLEDİLER

Sabahın erken saatlerinden belediyenin önünde toplanmaya başlayan belediye işçileri,  saat 11: 00'de düzenlenen personel ihalesinin sonucunu bekledi. "Kentyol işçisi emeğine sahip çıkıyorö,  "Kentyol işçisi adalet istiyorö yazılı pankartların açıldığı eylem sırasında belediye önünde çevik kuvvet ve TOMA da hazır bulundu. İhaleyi  Marmara Temizlik İnşaat; Doğan Sosyal Hizmetler ve Burç Yapı İnşaat'dan oluşan konsorsiyumunun kazandığı öğrenildi.

"YARIN SAAT 25 ARKADAŞIMIZLA ANKARA YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATIYORUZö

İhalenin sonuçlanması üzerine Genel-İş İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Şenol Erdem açıklama yaptı. Erdem, "Düne kadar adalet isteyenler, Ankara'dan İstanbul'a gelenler, şimdi Kent-yol işçisini Ankara'ya beklesinler. Yarın saat 10: 00'da 25 arkadaşımızla birlikte Ankara yürüyüşümüzü belediye başkanının önünden başlatıyoruzö dedi.

"BAŞKA BİR FİRMAYA İHALE EDEREK KAZANIMLARIMIZI YOK ETMEK İSTEDİLERö

DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cafer Konca ise iki aydır Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve temsilcilerle müzakereler yapıldığını belirterek, yarına kadar çözüm bulunmadığı takdirde Ankara'ya yürüyeceklerini açıkladı. Konca "Bir yanlış yapıldığı takdirde buna seyirci kalmayacağımızı kendisine iletmiştik. Ama bugün gelinen aşamada 19 yıldır Şişli halkına hizmet eden emekçi arkadaşlarımın alınterini görmezden gelerek, başka bir firmaya işlerini ihale ederek, yıllarca verilen olduğunuz örgütlü mücadelenizi, sendikal haklarınızı, sosyal kazanımlarınızı yok etmek ve taşeron cehenneminde sizleri çalıştırmak istedilerö dedi.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ: HİÇ KİMSENİN MAAŞINDA 1 KURUŞ EKSİLME OLMAYACAK

Şişli Belediye Başkanı Yardımcısı Halil Özer, Şişli Belediyesi'nin Türkiye'de işçilere en yüksek ücreti ödeyen belediye olduğunu söyleyerek "Çalışanların hak kayıpları ve iş güvenceleri konusunda asla geri dönüş olmayacak. Bu bir açık ihaledir.  Bizim şirketimiz Kent-yol mali yetersizliklerden dolayı ihaleye giremedi. Bizim sokmamamız gibi bir durum söz konusu değil. Bu durumu işçi arkadaşlarımıza, sendika yöneticilerimize anlattık. Birkaç kez toplantı yaptık. Ama onlar her koşulda Kent-yol'un ihaleye girmesini öne sürdüler.  Bu yasal olarak ve mali olarak mümkün değildi. Sayın Hayri İnönü çalışanlarımıza şu mesajı iletmemizi söyledi: Kesinlikle hiç kimsenin maaşında 1 kuruş eksilme olmayacak. Herhangi bir işçi işten çıkarılmayacak. Hiç kimsenin hak kaybı olmayacakö dedi.

"ÇÖP KAMYONLARININ ÇÖP TOPLAMAYA ÇIKMASI ENGELLENİYORö

İşçilerin çöp araçlarının çalışmasını engellediği yönündeki iddialar üzerine ise Özer, "Şu anda yasal bir kayıp olmamasına rağmen çöp kamyonlarının çöp toplamaya çıkması engelleniyor. Bu tamamen yasal olmayan bir şeydir. Bunun sürmesi halinde Başkanlığımız gerekli önlemleri alacaktır. Ama bunun haricinde iş barışını bozacak herhangi bir girişimimiz olmayacakö dedi.

ÇÖP ARAÇLARI ÇIKTI

Belediye önünde toplanan kalabalık, konuşmanın ardından çöp araçlarının bulunduğu Feriköy'deki Temizlik İşleri müdürlüğüne gitti. Bu arada çevik kuvvet ekipleri müdürlüğün girişi önünde kalkanları ile bariyer oluşturdu. Temsilcilerle yetkililerin görüşmesinin ardından uzlaşma sağlanamadığı belirtilirken, saat 15: 00 sularında bazı çöp araçlarını müdürlükten dışarı çıkmaya başladı. Bu araçların hastane çevresindeki çöpleri toplayacağını belirten DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Adil Çiftçi, vatandaşların mağduriyeti üzerine "Yıllardır emek veriyoruz. Karın tokluğuna mı çalışalım. Vatandaşlar şikayetlerini belediyeye iletsinlerö yorumunda bulundu.

OLAN VATANDAŞA OLDU

Şişli sokaklarında oluşan çöp dağlarını temizlemek ise vatandaşa düştü. Çok sayıda esnaf kapısının önünü temizleyerek çöplerini topladı. Mahalle aralarında da yaz sıcağında kötü kokuların oluşmasına neden olan çöp yığınları oluştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Belediyenin önünde bekleyen kalabalıktan görüntü

Pankartlardan görüntü

Belediye merdivenlerini süpüren görevlilerden görüntü

TOMA'nın görüntüsü

Genel-İş İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Şenol Erdem'in konuşması

DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cafer Konca'nın konuşması

Şişli Belediye Başkanı Yardımcısı Halil Özer ile röp.

Feriköy'deki Temizlik işleri Müdürlüğü önünde toplanan kalabalığın görüntüsü

Çevik Kuvvet ekiplerinin görüntüsü

Sokaktaki çöplerden görüntü

Vatandaşlarla röp.

Genel ve detay görüntüler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halil Özer İstanbul Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title