Haberler

Dha İstanbul- Hrant Dink Cinayetinde Kamu Görevlilerinin İhmali Davasında Tanıklar Dinleniyor...

Özden ATİK, İstanbulDHAAgos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 35 sanıklı davaya devam edildi.

Özden ATİK, İstanbulDHA

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 35 sanıklı davaya devam edildi. Tanıkların dinlendiği duruşmada söz alan dönemin İstanbul İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, cinayeti eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç'in örgütlediğini ve o dönem Trabzon'da görev yapan tanıkların ise korktukları için bildiklerini anlatmadıklarını ileri sürdü.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, dönemin İstanbul İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, tutuksuz sanıklar eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı katıldı. Bazı sanıklar da Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

"HRANT DİNK DENDİ Mİ, YASİN HAYAL'İ BİLİYORDUK"

Duruşmada, Dink cinayeti gerçekleştiğinde Trabzon İdari Büro Amirliği arşivinde çalıştığını belirten tanık Abdullah Öztürk dinlendi. Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan'ın "Cinayetin ardından Ogün Samast ve Yasin Hayal'in kimlik tespitleri yapılmadan, cinayet zanlısı olduğu bilinmeden Yasin Hayal'in telefon numarası sorgusunu yapmışsın. Ne diyeceksin bu konuda?" şeklindeki sorusuna Öztürk, "Eylemin gerçekleşmesinin ardından, bize verilen emirle Yasin Hayal'in telefon numarasının sorgusunu yaptım. İlimizde mi, nerede onu öğrenmek için. İdari büroda çalışıyordum, sorgulama şifrem yoktu. Büro amiri, şube müdürü dahil herkesin bilgisi altında sorguladım. Hrant Dink dendi mi, Yasin Hayal'i biliyorduk" diye cevap verdi.

"ENGİN DİNÇ ÖRGÜTLEDİ"

Dink ailesinin avukatlarından avukat Hakan Bakırcıoğlu, McDonalds patlamasıyla ilgili ayrıntılı bilgi içeren resmi bir evrak hazırlanmadığını belirtmesi üzerine sanık Ali Fuat Yılmazer söz alarak o dönem muhbir olan Erhan Tuncel'in, bu patlamaya iştiraki olduğunu ancak özellikle dosya dışında bırakıldığını söyledi. Erhan Tuncel'i, Engin Dinç'in koruduğunu belirten Yılmazer, "Trabzon McDonads olayıyla ilgili Engin Dinç'in durumu ciddi şekilde şaibelidir. Erhan Tuncel değil, Engin Dinç azmettirmiş Yasin Hayal'i. Engin Dinç odasında ağırlamış Erhan Tuncel'i. Engin Dinç jandarma kadrolarıyla birlikte bu eylemi örgütlemiş. Trabzon'dan buraya gelen arkadaşlar bence korkuyor ve bildiklerini anlatmıyorlar. Konjonktür böyle çünkü" dedi. Yılmazer, Erhan Tuncel'in dinleme talebine ilişkin yazının Engin Dinç tarafından imzalandığı ancak sümen altı edildiğini de iddia ederek "Tuncel'in dinlenme talebi en az 2 ay engellenmiştir" dedi.

TUNCEL İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMELERİ HATIRLAMADI

Cinayetten önce Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis İsmail Bayseç de tanık olarak dinlendi. Erhan Tuncel ile birkaç kez görüşmesi olduğu yönünde beyanları sorulan Bayseç, "Erhan Tuncel cinayetten sonra şubeye gelmişti, misafir odasına alınmıştı. Kendisiyle konuşma yapmadım. Çay falan ikram etmek için oraya girmiştim, orada gördüm. Daha öncesinde şubede kendisinden bahsedilmişti" dedi. Bayseç, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel ile ilgili bilgisi olup olmadığına ilişkin sorular karşısında olayın üzerinden 10 yıl geçtiğini bu nedenle hatırlamadığını belirtti. Bakırcıoğlu, cinayet günü Erhan Tuncel ile görüştüklerine dair hazırladıkları raporu Bayseç'e göstererek görüşmede ne konuşulduğunu sordu. Ancak İsmail Bayseç, yine hatırlamadığını söyledi. Duruşmaya perşembe günü devam edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erhan Tuncel Hrant Dink Engin Dinç İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title