Haberler

Dha Dış Haber- Almanya'da " Oda Müziği " Konseri

Almanya'nın Karlsruhe şehrinde, Karlsruhe Ahenk Türk Müzik Topluluğu'nun düzenlediği 'Oda Müziği" özel konseri sanat severler ile buluştu.

Almanya'nın Karlsruhe şehrinde, Karlsruhe Ahenk Türk Müzik Topluluğu'nun düzenlediği 'Oda Müziği" özel konseri sanat severler ile buluştu.

Karlsruhe şehrinin Durlach semtinde çocuk ve gençlik Kampüsü Salonunda gerçekleştirilen "Oda Müziği" özel konserine Karlsruhe Başkonsolosluğu adına Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Alman-Türk kuruluş ve dernek temsilcileriyle müzik severler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Karlsruhe Ahenk Türk Müzik Topluluğu solisti Suzan Ekşi, Dinleyicilere teşekkür ederek kısa bir zaman çalışmayla sahneye koyulan konserle izleyicilere keyifli dakikalar geçirtmeyi hedeflediklerini belirtti.

Koro şefi Muhammed Temel yönetimindeki topluluk, ünlü bestekarlarımızın Kürdilihicazkar, Muhayyer Kürdi, Hüzzam, Segah, Nihavent, ve Hicaz makamlarından oluşan eserlerini, koro ve solo olarak seslendirdiği 26 Türk sanat müziği eseri ile dinleyicilere unutulmayacak, muhteşem bir konser sundu. Gecede solist Aysun Kaplaner ve Suzan Ekşi de, seslendirdikleri eserlerle izleyenleri keyif dolu bir akşam yaşattı. Türk Müziğinin nadide eserlerinin seslendirilen ücretsiz konsere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürkan Avcı Karlsruhe Almanya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title