Haberler

Devrimsel Bir Tv Programı Nihayet Yoga Gerçeği Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta (10.09.18) bir TV programına konuk olan Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Sn. Akif Manaf, Yoganın olimpiyatlara katılması konusunda 2016'dan bu yana girişimlerinin olduğunu, temmuz ayında İsviçre Lozan'da Uluslararası Olimpik Komite ile gelişen görüşmelerde"Yoga bir spordur, olimpiyatlara girebilir" konusunda görüş birliğine vardıklarını anlattı.

"Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor, Uluslararası Olimpik komite bir spor dalında bir temsilciyi kabul ediyor ve bu spor dalında bütün çalışmaları onlarla yürütüyor, bizim kurduğumuz Türkiye temelliUluslararası Yoga Federasyonu'nu da (UYF) dünyada Yoga sporunun tek temsilcisi olarak kabul ettiler. Bu çok önemli" dedi. Ayrıca olimpik komitenin bir yan kurumu GAISF (Global Association of International Sports Federations)de Olimpik Komite'ye, o spor branşıyla ilgili hazırlıklar yapıyor, bu seneler sürüyor ama önemli olan Olimpik Komite'yi 'evet Yoga bir spordur Olimpiyatlara girebilir' diye ikna ettik" dedi.

Uluslararası Yoga Federasyonu'nun faaliyetlerini ise "Yoga sporunun dünyada tanınması ve uygulanması ile ilgileniyor, Orijinal Yoga Sistemi (OYS) eğitimleri veriyor, okullar, dernekler, federasyonlar açıyor; amacımız böylece Yogayı olimpiyatlara taşımak, herkesi de Yoga yapmaya teşvik etmek, faydalandırmak" dedi.

Yoganın bir uzakdoğu kültürü olmadığını, bir zamanlar dünyanın her tarafında uygulandığı açıklamaları özellikle üzerinde duran UYF Başkanı, "Yoga hareketlerini, duruşlarını bütün sporlarda görebilirsiniz, hatta Yoga tüm sporların Anası ve Atasıdır şeklinde açıklamalarımız var. Bu nedenle amacımız spor olarak Yogayı tam şekillendirmek ve olimpiyatlara taşımak çünkü sporun zirvesinde Uluslararası Olimpik Komite var. Çabalarımızla Yoga ülkemizde de Spor Bakanlığı'nın nezdine girdi. Bu nedenlerle Yogayı spor formatına soktuk ve yarışmalar başlattık." dedi. Programa Dünya Yoga Şampiyonu Merve Tanrıverdide konuk oldu.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Akif Manaf Lozan Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title