Haberler

Devlet Sanatçısı Türkay Altay, Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

'Bir Bir Biri Birilerine' eseriyle tanınan Devlet Sanatçısı Türkay Altay, hayata gözlerini yumdu. Ünlü sanatçının ölüm haberini 'felaket tellalı' olarak nam salan Onur Akay duyurdu.

Ses sanatçısı Onur Akay, Kıbrıs Türk halk müziğinin ünlü ismi, Devlet Sanatçısı Türkay Altay'ın vefat ettiğini duyurdu.

BESTELERİNİ BİRÇOK ÜNLÜ İSİM YORUMLADI

Başta merhum Osman Yağmurdereli olmak üzere, Muazzez Abacı'dan Bülent Ersoy'a kadar Türkiye'de de çok sayıda sanatçı tarafından besteleri yorumlanan, Devlet Sanatçısı Türkay Altay'ın vefat ettiği öğrenildi.

MEŞHUR BESTESİ DİLLERDE PELESENK OLMUŞTU

Altay'ın ölüm haberini Instagram adresinden ünlü sanatçı Onur Akay duyurdu. Sanatçının ölüm nedenini ve cenaze bilgilerini de yazan Akay, "Türkiye onu 'Bir Bir Biri Birilerine' gibi birbirinden güzel eserlerin bestecisi olarak tanımıştı. Hem Türkiye'de hem Kıbrıs'ta, Kıbrıs Türk halk müziğine büyük emekler vermiş Devlet Sanatçısı Türkay Altay, bir süredir aşırı enfeksiyon nedeniyle Kıbrıs'ta hastanede tedavi görüyordu. Altay'ı dün, 23 Şubat Cuma sabahı 04:00 sularında kaybettik. Cenazesi, bugün 24 Şubat 2018 Cumartesi günü, Lefkoşa İsmail Safa Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip, Lefkoşa Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Hem Kıbrıs hem de Türkiye'nin başı sağolsun, mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Devlet Sanatçısı Türkay Altay, Hayatını Kaybetti

TÜRKAY ALTAY KİMDİR?

'Bir Bir Biri Birilerine' gibi hem Türkiye'de hem de Kıbrıs'ta tanınan çok sayıda eserin bestecisi olan Devlet Sanatçısı Türkay Altay, uzun yıllar Mağusa Belediye Yurttan Sesler Topluluğu'nun şefliği görevini üstlendi.

Aynı zamanda uzun yıllar KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın sanat danışmanlığını da yapan ünlü besteci, Kıbrıs ve Türkiye'de Kıbrıs Türk halk müziğine uzun yıllar emek verdi.

Besteleri ise yine hem Kıbrıs'ta hem de Türkiye'de çok sayıda ünlü isim tarafından albümlerde ve sahnelerde yorumlandı.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Osman Yağmurdereli Muazzez Abacı Onur Akay Türkiye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

HACI:

YANİ ÖLMESİNMİ GAZIKMI ÇAKACAKDI , BU DÜNYANIN GURALI BU SIRASI GELEN GİDECEK SANKİ ECEL SENİN ÜNLÜNE ÜNSÜZÜNEMİ BAKACAGDI , GARİBANLAR ÜNSÜZMÜ

4
4
yanıtYanıtla
ali:

Tanrı bağışlasın

2
5
yanıtYanıtla
TATAROVSKİ:

senide aminnn

yanıt1
yanıt0
Osmanlı torunu:

Nur içinde yat hocam

4
3
yanıtYanıtla
ANTİKA:

AMİN SENDE YAT

yanıt1
yanıt12
CENGİZ ARAS:

ALLAH RAHMET EYLESİN

4
0
yanıtYanıtla
10. KÖY:

NURLAR İÇİNDE YATSIN...

3
0
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

Ünlü diyor haberde popüler değil ;)

3
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bu kadar unlumuz varda nicin ekmek pahali veya pasta yapalim

0
2
yanıtYanıtla
...:

Allah rahmet eylesin . . .

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title